Aydın Barosu"nun 2 yılda bir yapılan Seçimli Olağan Genel Kurulu tamamladı. Seçimlerde rakibine büyük bir fark atan Aydın Baro Başkanı Sümer Germen, dördüncü kez başkanlığına seçilerek güven tazelemiş oldu.
Aydın Barosu"nun Hüseyin Aksu Konferans Salonu"nda dün başlayan Seçimli Olağan Genel Kurulu"nun ikinci gününde başkanlık seçimleri yapıldı. Dün oluşturulan divan heyetinin gözetiminde yapılan seçimlerde Aydın Barosu"na kayıtlı toplam 513 avukat oy kullandı. Oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasından sonra sandıklar açılarak, oy sayımları gerçekleştirildi. Divan tarafından açıklanan sonuçlanan sonuçlara göre kullanılan oyların 358"ini alan mevcut Başkan Sümer Germen, yeniden başkanlığa seçildi. Genel kurulda Germen"in rakibi olan Aydın Barosu Genel Sekreteri İsmail Türkbay 149 oy alırken, kullanılan oyların 5 tanesi geçersiz sayıldı. Böylece; Aydın Barosu"nda 6 yıldan bu yana başkanlık görevini Sümer Germen, dördüncü dönem başkanlığa seçilerek güven tazelemiş oldu.
Sonuçların açıklanmasının ardından bir teşekkür konuşması yapan Germen, “Görev yaptığımız yıllar boyunca Aydın Barosu olarak tüm kuruluş ve sivil toplum örgütleri ile ilkelerinden ödün vermeden önemli paylaşımlar yaptık. Cumhuriyet değerleri ve hukukun üstünlüğü ilkeleri ışığında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hukukun üstünlüğüne har zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olduğu bir dönem yaşıyoruz. Genel kurul sonrası ortaya çıkan sonuçların tüm ülkemize ve Aydın Baromuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.