Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörist saldırının ardından soruları yanıtladı. Medyadan soğukkanlı bir yaklaşım beklediğini belirten Erdoğan, "Bu akşam geniş kapsamlı bir toplantı yapacağız. Değerlendirme sonucunda ne gibi ardım atılacağı orada karar bağlanacak" dedi.

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte oyunu kullanmak üzere gittiği sandık başında 15 askerimizin şehit olduğu terörist saldırıyla ilgili soruları yanıtladı. Erdoğan, "Genelkuurmay İkinci Başkanımızdan aldığımız habere göre 12 şehidimiz var. Buradan yazılı ve sözlü medya gruplarına bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Bazı değerlendirmelerin ve yorumların olması bizi de üzmektedir. Bazı yorumcuların çıkartılıp bir suçlu arama içersine girilmesi bizler için önem arzetmektedir. Bu birlik be raberlik günüdür. Böyle bir durumda bu tür yayınlar bize birşey kazandırmaz. Soğukkanlılkla bunun üzerine gitmeliyiz." dedi.

Bu akşam saat 20.00'de Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ilgili kurumlar, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı, Mili Savunma Bakanı, Genelkurmay ve ilgili kurumlarla geniş toplantı yapacağız. Değerlendirme sonucunda ne gibi adım atılacağı orada karar bağlanacak. Medyanızdan çok daha sakin bir yaklaşımı şahsen bekliyorum. Bu sürece yönelik olarak sınırötesi operasyon için atılan adım yasal bir sütreçti. Sağolsun Meclis bize bu yetkiyi vermiştir. Bu yetkinlik içerisinde yapılması gereken neyse hepsi de yapılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu durumda şurası ne der, burası ne der bizim için hiç önemli değil. Tekrar başımız sağolsun diyorum. Milltimize sabırler diliyorum" diye konuştu.