İşyeri dokunulmazlığı ihlali gerekçesiyle 4 yıl 10 ay hapis cezasına mahkûm edilen ve denetimli serbestlik hükümleri kapsamında elektronik kelepçe takılan Recep Bilgin’in bozuk saati tüm ailesinin hayatını kararttı.

Hürriyet’ten Salim Uzun’un haberine göre, hapis cezasını evinde çeken 23 yaşındaki evli ve bir çocuk babası Recep Bilgin, elektronik izleme kurallarını ihlal edip evine ‘28 dakika’ geç girdiği gerekçesiyle tekrar cezaevine dönecek.

MEZARLIKTA KAMU GÖREVİ

Saat 21.00-07.00 arasında evde bulunmak zorunda olduğunu, bu saatler dışındaki sürede ise evini geçindirmek için çöplerden kâğıt toplayıp, Uncalı mezarlığında zorunlu kamu görevi yaptığını söylen Bilgin, elektronik kelepçeyi 5 aydır kullandığını anlattı.

1 ay önce babasının motosikletle yolda kaldığını ve kendisinden yardım istediğini belirten Bilgin, “Babam aradı yardım istedi. Hemen saate baktım, ancak saatim geri kalmış. Ben saati 20.05 sanarak evden çıktım. Geri döndüğümde vaka sorumlumuzun telefonuyla şaşkına döndüm” diye konuştu.

‘AİLEME TEK BAŞIMA BAKIYORUM’

Vaka sorumlusunun uyarısıyla elektronik izleme kurallarını ihlal ettiğini anlayan Bilgin, “Aileme tek başıma bakıyorum. 7 aylık bir çocuğum var. Eşim yüzde 50 engelli. Babam ve annem de biz de kalıyor. 2 odada hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Eğer ben yeniden hapse girersem ailem darmadağın olacak” dedi.

Cezanın iptali için iki kez dilekçe verdiğini dile getiren Bilgin, şöyle devam etti: “Ben geri kalan saatin kurbanı oldum. 27 dakikalık gecikme hayatımı yeniden alt üst edecek. Bütün ailem perişan olacak. Ben geç kaldığım sürede suç işlemedim. Sadece babama yardımcı olmaya çalıştım. Şimdi ise yeniden cezaevine gireceğim.”

‘SOKAKLARA DÜŞERİZ’

Recep Bilgin’in annesi Lütfiye Bilgin (47), şöyle konuştu: “Ne yapacağımızı şaşırdık. Oğlum alacak verecek davası yüzünden ceza aldı. Hapisten çıkınca sevindik. Çünkü eve ekmek getiren tek kişi o. Sonra bu gecikme nedeniyle hayatımız yeniden yerle bir oldu. Devlet bize son bir şans vermezse ailemiz sokaklara düşecek.”