Kuşadası Belediyesi tarafından, Kuş-Atak Hizmet Birliği işbirliğiyle gerişi dönüşüm merkezlerinin tanıtımı ve ambalaj atıklarının nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusunda eğitim verildi.
Kuşadası Belediye Meclis Salonu"nda gerçekleşen toplantıya konuşmacı olarak Kuşadası Belediyesi Çevre Mühendisi Ceylan Sarıgöl , KUŞATIK Kuşadası ve Havalisi Çevre Koruma Derneği(KUŞATIK) Başkanı Senem Sönmez ve Kuş-Atak Çevre Mühendisi Lütfi Kıpkıp katıldı. Kuşadası"nda 3,4, 5 yıldızlı oteller, tatil köyleri, turistik tesisler, büyük alışveriş merkezleri, liman ve marina yetkililerinin hazır bulunduğu toplantıda katılımcılara Kuşadası Belediyesi"nin geri dönüşüm merkezi tanıtıldı ve ambalaj atıklarının nasıl değerlendirileceği konusunda eğitim verildi. Çevre Mühendisi Lütfi Kıpkıp, nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakılması için doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir üretimin sağlanması için depolanacak atık miktarının azaltılması ve ekonomik değer yaratılması gerektiğini söyledi. Doğal kaynakların korunmasını sağlayan geri dönüşümün öneminin enerji tasarrufu ve ekonomiye katkı sağlamak olduğunu söyleyen Çevre Mühendisi Kıpkıp, Alüminyum, kullanılmış kağıt ve camın geri kazanımı hakkında bilgi vererek, geri dönüşüm/kazanım ve tekrar kullanımın geleceğe ve ekonomiye yapılan bir yatırım olduğunu vurguladı.
Bu arada, toplantının son bölümünde çevre mühendisleri turistik tesisler, büyük alış veriş merkezleri, liman ve marinanın yetkili katılımcılarından gelen soruları da cevaplandırdı. Ayrıca, katılımcılara Kuşadası ve Havalisi Çevre ve Koruma Derneği"ni tanıtıcı malzemeler dağıtıldı.