Sanıklarla bir arada bulunmak istemediği için dün yapılan 178. duruşmaya tanık odasından katılan Gökçimen, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün sorusu üzerine, ilk ifadesini "Her şey belki düzelir" düşüncesiyle geri çektiğini söyledi. "Gülaltay'ın kardeşi ve eşi, telefonda, oğlumu tekerlekli sandalyeye mahkum edeceklerini anlattı. Vicdanım bu duruma daha fazla izin vermediği için gerçekleri anlatmak zorunda kaldım." diyen Gökçimen, sözünü kesen Gülaltay'a ise şöyle çıkıştı: "Sizin baskıcı tutumunuzdan dolayı herkes sustu. 70-80 yaşındaki adamı bile falakaya yatırıp dövmediniz mi? Oradaki falakaları, sopaları ve zincirleri inkâr mı ediyorsunuz?"
 
Birinci Ergenekon davasının 178. duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de görüldü. Duruşmada, başka suçtan tutuklu Semih Tufan Gülaltay ile tutuksuz sanıklar Aykut Metin Şükre ile birleşen dosyanın sanığı Erkan Ayyıldız da hazır bulundu. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, sanıklarla bir arada bulunmamak için talepte bulunan tanık Esra Feride Gökçimen'in tanık odasında hazır olduğunu, yanında da hâkim Hüsnü Çalmuk'un bulunduğunu belirtti. Daha sonra ifadesine başvurulan 'tanık' Gökçimen, emniyette yazılı olarak verdiği ifadelerinin doğru olduğunu dile getirdi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, 10 Mart 2011 tarihli duruşmada da 'tanık' olarak ifade verdiğini hatırlatarak, soruşturma aşamasında Semih Tufan Gülaltay aleyhine verdiği ifadeleri neden geri çektiğini sordu. Bunun üzerine Gökçimen, kendisi ve oğluna yönelik çok ağır tehditler aldığını söyledi. Gülaltay'ın kardeşi Emre Gülaltay ve Solmaz Gülaltay tarafından telefonla arandığını belirten Gökçimen, "Önce Emre ile çok kısa konuştuk. Ardından da Solmaz Gülaltay ile 5-10 dakika kadar görüştük. Semih Tufan Gülaltay, aleyhine verdiğim ifadeyi geri almazsam oğlumu tekerlekli sandalyeye mahkum edeceklerini söyledi. Bizi çok ağır şekilde ölümle tehdit etti. Ben de her şeyin düzeleceğini sandığım için şikâyetimden vazgeçtiğimi söyleyerek ifademi geri çektim. Vicdanım, bu duruma daha fazla izin vermediği için de gerçekleri anlatmak zorunda kaldım." dedi.
 
FALAKAYI DA MI İNKAR EDECEKSİN?
 
Tanığa soru soracağını belirten Tufan Gülaltay, Başkan Şengün'den izin istedi. Tanığın ifadelerinin yalan olduğunu ileri sürmesi üzerine Gökçimen, "Sizin baskıcı tutumunuzdan dolayı herkes sustu. 70-80 yaşındaki adamı bile falakaya yatırıp dövmediniz mi? Oradaki falakaları, sopaları ve zincirleri inkâr mı ediyorsunuz?" ifadelerini kullandı. Esra Feride Gökçimen, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Gülaltay'ın tutuklu yargılandığı dava kapsamında emniyette alınan ifadesinde, 'Gülaltay'ın yanında kaldıkları dönemde, Muzaffer Tekin'in sık sık bu binaya geldiğini, Danıştay saldırısından 2 gün önce de yine Tekin'in yanında 4-5 kişilik grupla Gülaltay'ın ofisine geldiğini ve saatlerce toplantı yaptıklarını, Alparslan Arslan'ın da olaydan önce bu binaya kalabalık bir grupla geldiğini gördüğünü' söylemişti. Gökçimen, 'cinayetin olduğu gün Ulusal Birlik isimli internet sitesinde Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan, 2 de Mahmut isimli kurucu üyenin siteden isminin silindiğini' belirtmişti.
 
zaman