Tebrik ve destekler nedeniyle yoğun telefon trafiği yaşayan Başkan Çerçioğlu, hemen her gün farklı kesimleri makamında ağırlıyor. Önceki gün Bedesten Yönetim Kurulu ve Barbaros Caddesi esnafları Başkan Çerçioğlu"nu belediye makam odasında ziyaret ederek, yaptığı uygulamalar nedeniyle arkasında olduklarını belirttiler.

Ziyarette konuşan Bedesten Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Mersin,“Sayın Başkanımız toplumun duyarlı olduğu, bugüne kadar toplumun ümitle beklediği bazı noktalara parmak bastı. Kendisini yürekten kutluyoruz. Başkanımız tehditler alıyor, bazı olumsuzluklar yaşıyor. Ortaya bir yürek koydu. Bu yürek önemlidir. Bu yürek beğenen için değil, toplum için ortaya konmuş bir yürektir. Aydın halkının yüzde 99"u, 7"den 77"ye herkes kendisine destek veriyor. Buna destek vermeyen yüzde 1"lik kesim yüreğini düşünen değil, kesesini düşünendir. Şu an burada bulunan arkadaşlarımızın hepsinin siyasi görüşleri farklı, ama diyorlar ki biz başkanımızın her zaman arkasındayız” dedi.

Senelerdir süre gelen, Aydın"ın kanayan bir yarasına parmak bastıklarını belirten Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Verdiğiniz destekten dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu destek beni daha da yüreklendiriyor. Aydın halkı tek yumruk, tek vücut oldu bu konuda. Böyle bir güç yanımda olduğu zaman ben de adımlarımı doğal olarak daha sağlam atıyorum. En çok üzüldüğüm noktalardan bir tanesi çocuklarımız. Onlar bizim için çok önemli. Özellikle okullar bölgesindeki ve Ziraat Bankası"nın karşısındaki işgalci büfeler, bunların hepsi imara aykırıdır. Ayrıca görüntü kirliliğine de neden olmaktalar. Okullar bölgesindekiler en çok çocuklarımızı rahatsız etmektedirler. Çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi, kötü alışkanlıklardan uzak durması gerekiyor. Tabii ki bu süreç kolay bir süreç değil. Ama bu süreçte önümüze ne çıkarsa çıksın sizler, Aydın halkı yanımızda olduğu sürece bizim adımlarımız ve kendimize olan güvenimiz daha fazla artar. Bu yola asla ve asla geri adım atmayacağız. Önceden atmayacağım diyordum, şimdi atmayacağız diyorum” dedi.

BEDESTENİN SORUNLARI ÇÖZÜLECEK

Başkan Çerçioğlu, Bedesten"le ilgili sorunların en kısa sürede çözümleneceği sözünü de verdi. Çerçioğlu, “Ben her zaman esnafımızın yanındayım. Sizler küçük esnaflar olarak Türkiye"nin bel kemiğisiniz. Esnaf olmadan bu toplumun ayakta kalması mümkün değil. Bedesten"le ilgili sorunları bu hafta içinde sayın başkanla ve iki başkan yardımcımızla beraber çözüme kavuşturacağız. Bunun sözünü daha önce de ben size vermiştim. Sözümün arkasındayım” diye konuştu.
Bu arada üzeri kapatılan Barbaros Caddesi"nin giriş ve çıkışlarına “Barbaros Çarşısı” tabelalarının asılması kararlaştırıldı.

AYDIN"I HER YÖNÜYLE DEĞİŞTİRECEĞİZ

Büyük projelere 2010 yılında start vereceklerini belirten Başkan Çerçioğlu, şunları söyledi: “Aydın"ın şu anki fotoğrafını çektiğinizde bizim görev süremiz zarfında, yani 2014 yılında o fotoğraflar bir nostalji olarak kalacak. Çünkü biz Aydın"ı her yönüyle değiştireceğiz. Meydan düzenlemesiyle, yeni otogarıyla, kaldırdığımız büfelerle şu andaki Aydın"ı bir daha göremeyeceksiniz. Bu konuda çok iddialıyız”