Kuşadası Belediye Meclisi'nin Kasım ayı olağan toplantısı yapıldı. Yaşadığı askerlik sorunu nedeniyle uzun süre Kuşadası'ndan ayrı kalan Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın aylar sonra ilk kez katıldığı meclis toplantısında zaman zaman gergin anlar yaşandı.
Toplantıda, imar plan tadilatlarının görüşüldüğü madde sırasında Başkan Fuat Akdoğan ile meclis üyeleri arasında 'ders çalışma' tartışması yaşandı.
Belediye binasının altındaki salonda Saat: 10.00'da başlayan belediye meclis toplantısının 5 maddelik gündeminde görüşülen en önemli maddelerin başında yine imar komisyonunda bekleyen konular ile imar plan tadilatları yer aldı.
Zaman zaman son derece sert tartışmaların yaşandığı toplantının en dikkat çekici yanlarından biri Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile CHP'li belediye meclis üyesi Murat Yakar arasında yaşanan 'ders çalışma' tartışması oldu. İmar Komisyonu kararıyla meclis gündemine alınan 30'a yakın imar plan tadilatının tartışmalarla kabul edilmesinin ardından sıra Kuşadası'ndaki değişik otel ve tatil köyleri tarafından yapılan ek imar taleplerine geldi. İmar Komisyonu raporunu okuyan Belediye Başkanı Fuat Akdoğan,bugün 2 otelin talebinin geldiğini, sırada da 15 talebin turizmde diğer bölgeleri rekabeti artırmak için mevcut turistik tesislere ek imar hakkı verilmesi gerektiğini söyledi. CHP'li Belediye Meclis Üyesi Murat Yakar ise turistik tesislerin talepleriyle ilgili olarak 2 yıl önce bir turizm komisyonu kurulduğunu hatırlatarak, “Bu taleplerin tek tek değil toplu halde görüşüldükten sonra meclis gündemine alınması gerekir. Şu anda imar komisyonu bize soyut önerilerde bulunuyor. Oysa, böylesine ciddi konularda somut önerilere yer verilmeli. Bu görevi Belediye Başkanı ve sivil toplum örgütlerinin de içinde bulunduğu komisyon üstenmeli” dedi.
Bağımsız Belediye Meclis üyesi Ahmet Altunsoy da ek talepte bulunan turistik tesislere geçmişte zaten ayrıcalıklı imar hakları tanındığını belirterek, yapılacak uygulamanın tüm Kuşadası'ndaki turistik tesisleri kapsayacak şekilde olması gerektiğini söyledi.
Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Akdoğan ise imar komisyonunun bu konuda hazırlık yaptığını ancak meclis üyelerinin dersine çalışmaması sonucu mecliste böyle tartışmalar yaşandığını belirterek, “Ben meclis üyelerinin görüşlerini öğrenmek istiyorum. Ama bir iki kişi hariç dersinize çalışmadan geldiniz” deyince meclis üyeleri Akdoğan'ın bu konuşmasına tepki gösterdi. Tekrar söz alan CHP'li Meclis üyesi Murat Yakar, Akdoğan'ı sert ifadelerle eleştirerek, “Sayın başkan asıl dersine çalışmayan sizsiniz. 2 yıldır bir turizm komisyonunu toplayamadınız, işler hale getiremediniz. Şimdi de kalkmış bizleri suçluyorsunuz. Taleplerin ne olduğunu bilmeden bizlerden irade istiyorsunuz, bizi yatırımcı ile karşı karşıya getiriyorsunuz. Tüm bu ve benzer talepleri turizm komisyonuna sevk edelim. Bu konuda 2 yıl önce kurulan komisyonu işler hale getirelim. Tüm Kuşadası'nın sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının görüşlerini alalım. Sonra da mecliste karar verelim. Bunlar yapılmadan alınacak kararlar Kuşadası'na zarar verir” dedi. Bu tartışmaların ardından iki turistik tesisle ilgili imar plan tadilatı talebi oylandı. Talepler, 3 çekimser ve 6 hayır oya karşılık 7 kabul oyu ile kabul edildi.
Bu arada, Kuşadası Belediye Meclisi'nin Kasım ayı olağan toplantısında imar plan tadilatlarının yanı sıra 4 madde daha görüşüldü. Meclis üyeleri, 2008 Mali Yılı Kuşadası Belediye Bütçesi'nin tetkik ve tasdiki, 2008 Mali yılı belediye gelir tarifelerinin tetkik ve tasdiki, Belediye Müdürlüklerine ait yönetmelikler konularını komisyona havale ederken, kadro iptali konusunu ise oy birliğiyle kabul etti.