Galatasaray’ın eski hocası olan Fas Milli Takımı Teknik Direktörü Eric Gerets dün sürpriz bir şekilde İstanbul’a geldi.
2005-2006 sezonunda Galatasaray’ı şampiyonluğa taşıyan Belçikalı teknik adamın, sarı-kırmızılı kulüpteki huzursuzlukların tavan yaptığı bir dönemde Türk Telekom Arena’ya gelmesi ve Kayserispor maçını izlemesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Sezon başında Galatasaray’ın teknik direktör adayları arasında yer alan, ancak Başkan Ünal Aysal’ın, Fatih Terim’i tercih etmesi sonrası rafa kaldırılan Eric Gerets’in ani gelişi şaşkınlıkla karşılandı.

Terim: Gurur duyarız
Belçikalı hocanın, Başkan Ünal Aysal’ın danışmanı Bülent Tulun tarafından İstanbul’a davet edildiği iddiaları yalanlandı. Tulun maçtan sonra yaptığı açıklamada Gerets’in gelişiyle ilgili bilgileri olmadığını açıkladı. Bu arada Gerets’in karşılaşma öncesi Florya’ya gittiği ve Fatih Terim’le de bir araya geldiği öğrenildi.
Belçikalı teknik adam, Türk Telekom Arena’ya protokol kapısından girdi ve maçı izledi. Gerets maçta Fas Milli Takımı’ndan öğrencisi olan Amrabat’ı da takip etme fırsatı da buldu. Fatih Terim maçtan sonra Gerets’in maçı izlemesiyle ilgili soruya, “Ben teknik adamım. Ziyaret etmesi beni mutlu eder. Başarılı bir hoca. Misafir etmekten gurur duyarız” yanıtını verdi.