'Gerekirse PAF takıma gider'
Çalımbay, Eskişehirspor Tesisleri"nde düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe maçı öncesinde kampı terk eden Batuhan"ı kadro dışı bıraktıklarını belirterek, bu olaya en çok üzülenin kendisi olduğunu kaydetti. Batuhan"a kefil olduğunu ifade eden Çalımbay, şöyle konuştu: "Batuhan"ın burada iyi şeyler yapacağına inanan benim. Batuhan çok iyi bir futbolcu ama bazı yönleri eksik olduğu için bize zararı oldu. İyi bir Batuhan"a her zaman ihtiyacımız vardı. Batuhan, Fenerbahçe"ye 3 gol atsaydı yine kadro dışı bırakırdım. Benim için takım disiplini daha ön planda gelir. Hangi oyuncu olursa olsun taviz vermem mümkün değil. Sorunlu futbolcuyu kazanmak için sonuna kadar uğraşırız. Takıma zararı olanı hiç acımadan göndeririz."

"İLK DEFA BAŞIMA BÖYLE BİR OLAY GELDİ"
Çalımbay, Batuhan"ın kampı terk etmesini maçtan önce öğrenememenin kendisini çok üzdüğünü belirterek, "Beni en çok yıkan, üzen bu. Duyduğumda inanamadım, (Mümkün değil) dedim" dedi.

Batuhan"ın kendisini arayıp özür dilediğini anlatan Çalımbay, şöyle devam etti: "Ama iş işten geçti artık. Bir antrenör olarak en çok üzüldüğüm olay oldu. En kritik maç öncesinde böyle sorumsuzca davranmasını görmezlikten gelmemiz düşünülemez. Kader maçları oynadığımız bugünlerde iyi bir Batuhan"ın bu takımda her zaman yeri vardır ama böyle bir Batuhan"ın hiçbir zaman yeri olamaz. Batuhan"a Eskişehir"de herkes sahip çıkmıştı, takımda oynuyordu. Milli Takım"a çağrıldı. Bu hareketi yapmaması gerekirdi. Üzücü bir olay. 20 yıl futbol oynadım, 10 yıl teknik direktörlük yapıyorum. İlk defa başıma böyle bir olay geldi. Yapacak bir şey yok önümüze bakacağız."

SORULAR
Çalımbay, Batuhan"ın kalan maçlarda Eskişehirspor"da oynayıp oynamayacağının sorulması üzerine, "Batuhan"ın bir süre buraya gelmesini istemiyorum. Daha sonra ona bir program vereceğiz. Batuhan, gerekirse PAF takımla antrenmana çıkacak. Belki haftaya belki ondan sonraki haftaya kadroya alınabilir. Şu an da süresiz kadro dışıdır. Batuhan silinip atılmamıştır. Batuhan önce camiadan özür diler, ondan sonra gerekli şeyler yapılır" dedi.

Çalımbay, Batuhan"ın oda arkadaşının durumdan haberdar olup olmadığını soran gazeteciye, "Oda arkadaşı Emre Özkan. O gece 23.00"da uyuduğunu, sabah kalktığında Batuhan"ın odada olduğunu söyledi" diye konuştu.

Bir gazetecinin Batuhan"ın disiplinsiz hareketlerinin Eskişehirspor"da devam ettiğini söylemesi üzerine Çalımbay, şöyle konuştu: "Batuhan"ın benden yüz bulması mümkün değil. Böyle şeylere izin vermem. Çalışmayan adam benimle duramaz. Futbolcu ile laubali olmam. Dışarda buluşmam. Onların gittiği yere gitmem. İşime ve Eskişehirspor camiasına çok saygım var. Yönetim tarafını bilemem. Onlar Batuhan"a yüz verdilerse, bazı hatalarını görmedilerse iyi niyetten dolayı yapmışlardır."

"LİG DAHA YENİ BAŞLIYOR"
Çalımbay, Fenerbahçe ile çok önemli maç yaptıklarını belirterek, ilk yarı oynadıkları oyunun karşılığını alamadıklarını bildirdi. Fenerbahçe maçında her türlü pozisyona girdiklerini, ancak son paslarda dikkatli olamadıklarını ifade eden Çalımbay, şunları kaydetti: "Çok basit goller yedik ve hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık. Golü yedikten sonra bir ara oyun disiplininden koptuk ama sonra tekrar toparladık. Takımdan çok memnunum. Gerekli mücadeleyi yaptık. Bu yıl çok fazla talihsizlik ve bireysel hatalar yaşadık. İkinci yarı her türlü talihsizliği yaşadık. Cesaretli, kazanmak için her şeyini ortaya koyan bir takım var. Kalan 8 maç için çok umutluyum. Kalan maçlarda hatalarımızı telafi edeceğiz.

Bu hafta yapılacak Ankaraspor maçı en kritik maçımız. Tek amacımız maçı kazanmak. En büyük destekçimiz olan taraftarı, destek vermeye davet ediyorum. Lig bitmedi. Hem yukarda hem aşağıda lig daha yeni başlıyor. Takıma yürekten inanıyorum. Takımdan çok memnunum." - fanatik