Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Şükrü Boylu, BESYO"da yaşanan gerginliğin büyümesine neden olan öğretim görevlileri ve öğrencilerin izlendiğini belirterek, “Yasal boyutu aşan tüm eylemler için gerekli incelemeyi yapıyoruz” dedi.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, ADÜ BESYO"nun Aydın"dan Nazilli"ye taşınmasını bahane göstererek bir grup öğrencinin hafta başında rektörlüğe yürümek istemesi ve ertesi günde birbirleriyle tartıştığı olayların ardında provokasyonun olduğunu ileri sürdü. Nazilli"de çalışmak istemeyen birkaç öğretim görevlisi tarafından organize edilen olayların daha sonra bir grup öğrenci tarafından provake ediği savunan Boylu, iyi niyetli olarak alınan bu kararın bu noktaya taşınmış olmasından dolayı üzüldüklerini belirtti.

ADÜ Rektörlüğü olarak ADÜ BESYO"daki eğitim kalitesini yükseltmek için geçmiş dönemde radikal kararlar aldıklarını anımsatan Prof. Dr. Şükrü Boylu, “BESYO"daki eğitim kalitesini artırmak için bir çok önlem aldık. Sınavlar için dışarıdan gözetmen öğretim görevlileri getirdik. Hocası olmamasına rağmen 3 ayrı bölüm açılmış ve bu bölümlere öğrenci kabul edilmiş. Böyle bir şeyi uygun görmediğimiz için bu bölümleri kapattık ve öğrenci alımını durdurduk. Aldığımız bu kararlar bazı öğretim görevlileri tarafından tepkiyle karşılandı. O dönemden beri bize karşı duydukları bir öfkeleri var ve bugün bu nedenle bu olayların yaşanması için öğrencileri örgütlüyorlar” dedi.

YAŞANANLARI DİKKATLE İZLİYORUZ

Birilerinin örgütlemesi ile gerçekleşen eylemlerin daha sonra öğrenci kavgasına dönüşmesi nedeniyle büyük bir üzüntü yaşadıklarını kaydeden Rektör Boylu, “Olayların en az üzücü bir şekilde sonuçlanması için ADÜ Rektörlüğü olarak sağduyulu davranıyoruz. Olayların kimler tarafından başlatıldığını ve kimlerin başı çektiğini yakından takip ediyoruz. Yaşananlar görevlilerimiz tarafından görüntüleniyor ve kayıtları tek tek inceliyoruz. Bu aşamada olayların büyümemesi için konunun yakından takipçisi olacağız. Öğrencilerimiz yasal çerçevede tepkilerini ve isteklerini iletsinler. Bizim buna asla bir itirazımız yok. Güvenlik görevlilerimizde bugüne kadar hep olayların büyümemesi için var gücüyle ve sağduyulu olarak çalıştı” diye konuştu.

GEREKEN YAPILACAK

BESYO öğrencileriyle bugün yeniden bir araya geleceğini ve öğrencileri yaşanan süreç hakkında bilgilendireceği açıklayan Boylu, şunları söyledi: “Nazilli"de daha iyi bir eğitim imkanı olduğunu biliyoruz ve öğrencilerimizi bu konuda bilgilendireceğiz. Ancak üzüntüyle karşıladığımız ve hiç istenmeyen olaylarda, yasal boyutları da aşan hadiseler yaşandı. Bunları asla tasvip etmiyoruz. Bu konuda incelemelerimiz tamamlandıktan sonra gerekli yazışmayı yapacağız. Olayların yasal sınırların dışarısına çıkmasına neden olan öğrenci ve öğretim görevlileri için gerekli soruşturmayı başlatacağız”

ADÜ dışındaki bazı çevrelerin ADÜ BESYO"nun Aydın"dan Nazilli"ye taşınmasıyla ilgili olarak gerekli bilgiye sahip olmadan kendilerini eleştirdiğini kaydeden Rektör Boylu, bu durumu hoş karşılamadıklarını ve olaylara dışarıdan müdahale edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.