Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AK Parti hakkındaki kapatma davasının gerekçeli kararının gelecek hafta sonu itibarıyla hazır hale geleceğini bildirdi.

'TASLAK HAFTA SONU HAZIR HALE GELECEK'


Kılıç, Hasan Doğan Ampute Futbol Turnuvası'nın açılış töreni için Keçiören Aktepe Stadı'na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. AK Parti hakkındaki kapatma davasının gerekçesinin ne zaman yayımlanacağının sorulması üzerine Kılıç, "Taslak, bu hafta sonu itibarıyla hazır hale gelecek. Önümüzdeki hafta da kurula indireceğiz, okumaya başlayacağız. Kurulda gerekli redaksiyon yapılacak" diye konuştu.

Haşim Kılıç, AK Parti hakkındaki kapatma davasının gerekçesi ile üniversitelerde türbanın serbest olmasına imkan sağlayan Anayasa değişikliğine ilişkin kararın gerekçesinin de birlikte hazırlanacağını belirterek, "Önümüzdeki hafta sonu itibarıyla Kurul'dan geçmiş olacak. Programımız öyle. Hafta sonu bitmiş olursa Resmi Gazete'ye de göndereceğiz" dedi.

Kılıç, bir başka soru üzerine de Sosyal Sigortalar ve Genel SağlıkSigortası Yasası'nın bazı hükümlerinin iptali istemiyle açılan dava ile ilgili henüz bir program yapmadıklarını belirterek, "1 Ekim'e yetişmedi zaten. Onu da uygun bir zamanda gündeme alacağız" dedi.