Böylece Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk'ün vekillikleri resmen düşmüş oldu.

Anayasa Mahkemesi'nin 11 Aralık'ta verdiği 'DTP kapatılsın' kararının gerekçesi Resmi gazetenin bugünkü sayısında yayımladı. Kararının yayımlanması ile birlikte eski DTP'li Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un milletvekilliği resmen düşmüş oldu. Anayasa Mahkemesi, DTP'nin kapatılma gerekçesi olarak ise satır başları ile şunları kaydetti:

PKK terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelik olarak sürdürdüğü mücadelenin “savaş”, “onurlu mücadele”, “haklı direniş” olarak nitelendirilmesi ve kimi teşkilat üyelerinin PKK terör örgütü mensuplarına silah, malzeme desteği sağlaması davalı Demokratik Toplum Partisi ile PKK terör örgütünün bağlantı ve dayanışma içinde olduğunu göstermektedir.

Demokratik Toplum Partisi'nin eylemleriyle terörü kendi siyasi politikaları için araç olarak kullandığı sonucuna varılmaktadır.

HOŞ KARŞILANAMAZ

Demokratik düzende, terör eylemlerine karşı siyasi duruşunu açıkça belirlemeyen, suçu ve suçluları kınamayan ve gizleyen bir partinin varlığı hoşgörüyle karşılanamaz.

Davalı Parti'nin ülkede onbinlerce insanın ölümü ile sonuçlanan silahlı eylemlerde bulunan yasadışı PKK terör örgütünün ve bu eylemlerden hükümlü elebaşısının eylem ve politikalarını destekleyici nitelikte faaliyetlerde bulunmak suretiyle devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin yoğun olarak işlendiği odak haline geldiği anlaşılmıştır.

Hukuk devletine aykırı eylemlerin ilgili parti organlarınca kınanmadığı, suskun kalındığı ortamda davalı Parti'nin demokratik sisteme zarar vermesinin önüne geçilmesi anayasal zorunluluk halini almıştır./yeni şafak