İsimleri açıklanmayan Suudi damat ve gelin düğün sonrası Cidde'de bulunan otel odasına geçtiler. Damat karısıyla gerdeğe girmek için yanaşmaya kalkınca, cep telefonundan arkadaşlarının kutlama mesajlarına cevap yazmakta olan kadın kocasını kendinden uzaklaştırdı. Kocası, cep telefonuyla meşguliyetini bitirmesini isteyince kadın buna daha da sinirlendi.

DAMADIN BÜTÜN ÇABALARINA RAĞMEN GELİN TEPKİ VERMEMİŞ

Suudi gazetesi Al Watan'a konuşan çiftin bir akrabası; "Damat gelinle cinsel ilişki için yakınlaşmak istemiş. Karısı bu isteğini önemsemeyince damat şoke olmuş. Kocasının bütün çabalarına ve sözlerine tepki vermemiş. Kocası 'arkadaşların benden daha mı önemli' diye sorunca da, kadın 'evet arkadaşlarım daha önemli' diye cevap vermiş." sözleriyle gerdek gecesi yaşananları anlattı.

MAHKEME UZLAŞTIRMAK İSTEDİ, ADAM BOŞANMADA ISRAR ETTİ

Yeni evli çift arasındaki münakaşa alevlenince, damat karısına boşanmak istediğini söyleyerek oteli terk etmiş. Boşanmak için dava açan adamın durumunu görüşen mahkeme, çifti uzlaştırma komitesine havale etti. Lakin koca boşanmakta ısrar etti.

ARABİSTAN'DAKİ BOŞANMALARIN YÜZDE ELLİSİ GENÇ ÇİFTLER ARASINDA

Suudi hukuk uzmanı Ahmad Al Maabi'ye göre boşanmaların yüzde ellisi yeni evli çiftler arasında gerçekleşiyor. Maabi, Suudi toplumundaki bu duruma dikkat çekerek; "Dünya görüşlerindeki farklılıklar, yanlış anlaşılmalar, çiftlerin karşılıklı yükümlülükleri idrak etmeden evliliği hafife alan yaklaşımları genç çiftler arasındaki boşanmaların başlıca sebeplerini oluşturuyor. Sağlam temele dayanmayan ve karşılıklı güvenin olmadığı evliliklerde boşanma kaçınılmaz." sözlerini sarf etti.