Sahte çürük raporu alarak askerlikten kaçtığı iddia edilen DTP Genel Başkanı Demirtaş, tutuklanarak Sincan Cezaevi"ne gönderildi. Papa"ya suikast düzenleyen Ağca da aynı cezaevinde...

Jandarma tarafından Sincan F Tipi Cezaevi"ne götürülen Demirtaş"ın tek
kişilik bir hücreye yerleştirildiği öğrenildi. Demirtaş"ın ailesinin hazırladığı kıyafetler cezaevine götürdü. Demirtaş yanına bol miktarda kitap istedi.

GERÇEKTEN ÇÜRÜĞÜM

Demirtaş"ın ifadesinde çürük raporunun sahte olmadığını, gerçekten tüberküloz hastası olduğunu iddia ettiği öğrenildi. Demirtaş"ın, "Yaklaşık 12 yıl cezaevinde kaldım. Buradaki kötü koşullar nedeniyle tüberküloz oldum. Bu durum cezaevi kayıtlarında da görülecektir. Tedavim Buca Devlet Hastanesi"nde devam etti" dediği belirtildi.

Askeri mahkemece tutuklanan Demirtaş"ın ifadesinde, suçlamaları reddettiği öğrenildi. Demirtaş, “Bana komplo kuruldu. Devlet benimle uğraşıyor” dedi, ancak bu sözleri olayla ilgili olmadığı gerekçesiyle tutanaklara geçirilmedi.

Hannibal da Sincan"da

Sincan Cezaevi"nin F Tipi bölümünde terör ve organize suçlardan yargılananlar bulunuyor. Cezaevi"nin en ünlü sakinleri arasında Papa suikastçısı Mehmet Ali Ağca ile Musevi iş adamı Üzeyir Garih"in katili Yener Yermez bulunuyor. Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan"ın yanı sıra, insan eti yediği için "yerli Hannibal" adı verilen Özgür Dengiz de yine cezaevinde