İtfaiye ekiplerinin son teknoloji araçlarıyla müdahale ettiği yangın kısa sürede söndürüldü. Yaklaşık 10 bin liraya mal olan tatbikat sırasında 06-24 pisti bir saatliğine trafiğe kapatıldı.
Yangın söndürme tatbikatı, 10:15 sularında apronda yapıldı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) itfaiye ve sağlık ekiplerinin, uluslararası Havacılık Örgütü'nün belirlediği en yüksek standartlar içinde müdahale ettiği tatbikat yaklaşık 10 dakika sürdü.

Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş, DHMİ Başmüdürü Celal Özuğur'un da izlediği tatbikat esnasında 3.5 ton mazot, benzin ve atık yağ kullanıldı.

Tatbikat, toprak havuz içinde toplanan yanıcı maddelerin ateşe verilmesiyle başladı. Apronun değişik yerlerinden hareket eden itfaiye ekipleri kısa sürede yangın mahalline ulaştı. Görevlilerden bir kısmı hortum ve araçlardan su ve köpük püskürterek müdahale ederken, üzerlerinde yanmaz elbise olan itfaiye erleri de alevler arasında kalmış sembolik bir mankeni kurtardı. Daha sonra sağlık ekiplerini yaralıları ambulansa koyarak hastaneye götürdü.

Öte yandan alev ve siyah dumanın uçak ve binaların yanından gökyüzüne yükselmesi ilginç görüntüler oluşturdu.

Mülki İdare Amiri Ulutaş, her yıl belli dönemlerde yapılan tatbikata başarı ile müdahale eden itfaiye ekiplerine teşekkür etti. Başmüdür Özuğur da, son teknoloji 3 adet itfaiye araçları bulunduğuna işaret ederek, 10 bin liraya mal olan tatbikat sırasında pistlerden birinin bir saatliğine hava trafiğine kapatıldığını ifade etti./sabah