ANKARA’da kamulaştırılan genelevin yıkımına devam edildi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Bentderesi semtinde bugün 125 odanın bulunduğu 7 evi yıkarken, fuhuşun sokağa taşınacağını ileri süren hayat kadınları ve bazı işletmeciler ise yıkıma tepki gösterdi. 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi 2 yıl önce yıkımına başladığı genelevde bugün de 7 evi yıktı. Dört katlı 7 evde toplam 125 oda yıkılırken, önümüzdeki günlerde kalan 8 evin daha yıkılacağı belirtildi. Bugünkü yıkımda genelevin girişinde bulunan polis noktası da yıkılırken, polisin kalan evler için geçici noktada kalacağı kaydedildi. 
 
Yıkıma başlamadan önce odalardaki eşyalar belediye ekipleri ve işletmeciler tarafından çıkartılarak kamyonlara yüklendi. Çıkartılan eşyalar arasında çelik para kasası, Atatürk portreleri, çok sayıda vantilatör olması ise dikkat çekti. Bu arada polis ekipleri de olası bir taşkınlığa karşı çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Yıkımın devam ettiği sırada bazı müşterilerin hişbirşey olmamış gibi geneleve girmeleri dikkat çekti. 
 
Belediye yetkilileri, bugün yıkımına başlanan 7 evin ardından, bir kaç gün içinde kalan 8 evin de yıkımının gerçekleştirileceğini belirtti. Yetkililer kısa süre sonra Bentderesi’nin tamamen boşalacağını söyledi. 
 
‘Fuhuş sokağa taşınır’ 
 
Evlerde 300 vesikalı hayat kadının çalıştığını kaydeden genelev sahipleri, kendilerine yer gösterilmemesi halinde fuhuşun sokağa taşınacağını ileri sürdü. Genelevde çalışan hayat kadınları da ‘Biz devletten vesika almış, devlet izniyle bu işi yapıyoruz. Şimdi ne yapacağız? Çoğumuzun çoluk çocuğu var, ev geçindiriyoruz. Biz de gidip sokak aralarında, sağlıksız koşularda mı bu işi yapalım?’ diyerek tepki gösterdi.(dha)
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise genelev için yer göstermenin kendi yetkilenirinde olmadığını, buna valiliğin karar vereceğini söyledi.