DOGÜDER dernek binasında dün akşam gerçekleşmesi gereken olağan genel kurulu, kayıtlı 128 üyeden yeterli çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle 31 Ekim Cumartesi gününe ertelendi.

Genel Kurulda konuşan Dernek Başkanı Sabahattin Akkuş, “Derneğimizi kuralı 6 ay oldu ve resmi süreç içerisinde bu ilk genel kurulumuz yapıyoruz. Şu an derneğimizde 128 üyemiz bulunuyor. Bu derneğimiz 22 ili temsilen ve Türkiye"de ilk kez bu kadar çok ilin bir arada yer aldığı bir dernektir” dedi.

Genel kurulun ertelendiğinin açıklanmasının üzerine söz alan bazı dernek üyeleri, mevcut yönetimin neden görev almak istemediğini, yönetimde yer alacak isimlerin neden açıklanmadığını sordu.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan eski bir yönetim kurulu üyesi, “Biz mevcut yönetim 6 ay görev yaptık ve kendimizi üyelerimize kabul ettiremedik. 6 ay boyunca bize muhalifler vardı, ben şahsım olarak 3 ay önce istifamı verdim ama kabul görmedi. Bizde bu yönetimde yer almak istemedim. Şu an üyelerin isteğine bizde yönetimde yer almayarak kabul gördük” diye konuştu.

Dernek Başkanı Akkuş ise, konuyla ilgili olarak; “Biz kimsenin aday olup olmamasın karışmadık, isteyen üye olur ardından da aday olur.182 üyemizin her biri aday olabilir. Bu kadar muhalifler var ama kimse aday olmuyor çıksınlar aday olsunlar” ifadelerini kullandı.