Kuşadası Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen genel kuruluna Aydın ve Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, Davutlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Umut Şenol, Kuşadası Halk Bankası Müdürü Özkan Özbaş, Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Erol Soysal, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan"ın yanı sıra çok sayıda Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ortakları ve üyeleri katıldı. Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Genel Kurul Divan Seçiminin ardından genel kurul açılış konuşması ile başladı.
Açılış konuşmasını yapan Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halit Şakar, kooperatifin 2008 yılı sonu itibariyle 1052 ortağının olduğunu belirterek “Kredi kullandırma süresi iki yıllık, üç yıllık ve dört yıllık olup, üç ayda veya altı ayda bir geri ödenmelidir. Kredi limiti ise 35.00,00 TL"dir. 2008 yılı sonu itibari ile ortaklarımız üzerinde 2.058.833,60 TL işletme kredisi bulunmaktadır. İşletme kredisi faiz oranı yüzde 12"dir. Kooperatifimiz dağıtılan bu kredilerden, yıllık yüzde 2.75 masraf karşılığı almaktadır. 2008 yılı sonu itibari ile kooperatifimizin yardımlaşma sandığından kullandırılan kredi 493.017,23 TL"dir. Bilindiği üzere yardımlaşma sandığından ortaklarımıza bir yıllık her ay ödemeli, yıllık yüzde 24 faiz oranı ile kredi verilmektedir. Verdiğimiz bu krediler ortaklarımız için büyük bir destek niteliğindedir. Kooperatifimizin yıl sonu itibari ile iskonto sermayesi 14.626,66 TL, İşletme Sermayesi ise 88.067,75 TL olup toplam sermaye miktarı 102.694,41"dir. ” dedi.
Şakar"ın konuşmasının ardından sekiz maddelik gündem görüşülmeye başlandı. Gündem maddelerinin arasında 2008 yılı yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporlarının okunması, Yardımlaşma Sandığına yüzde 2 kesinti yapılması , 2009 yılı kooperatif ve yardımlaşma sandığı tahmini bütçesi, ödenekler arası aktarma ve kar fazlası kullanma yetkisinin yönetim kuruluna verilmesi ve Vadesinde ödenmeyen ve kooperatif takibine intikal etmiş bulunan kredi borçları hakkındaki açıklamalar yer aldı. Gündem içerisinde görüşülen en önemli iki madde ise gündemin 5. ve 6.maddesinde yer alan Mal Müdürlüğünce yapılan ihale sonucu Aydın-Kuşadası İlçesi Türkmen Mahallesi Taşlıdağ Mevkii 2125 Ada 2 Parsel ve 19L-IV Paftalı 5.00,23 metrekarelik alınan alan ile daha önceden kooperatife ait Aydın-Kuşadası İlçesi Türkmen Mahallesi Taşlıdağ Mevkii 2125 Ada 3 Parsel 19L-3/19L-4 paftalı taşınmaz üzerinde yapılacak olan sosyal tesisin ihale yolu ile müzakeresi oldu. Her iki madde de oy birliği ile kabul ile kabul edildi.