Genel Kurula Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, ADÜ Rektörü ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Boylu, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Sabahattin Azazi, ilgili kamu kurum ve kuruluşları temsilcileriyle konseyde yer alan sivil toplum örgütü üyeleri katıldı.
Genel kurulun açılışında konuşan Başkan İlhami Ortekin, kent konseylerinin katılımcı demokrasinin en güzel örneği olduğunu söyledi. Aydın Kent Konseyi"nin bugüne kadar ortak hareketle önemli adımlar attığına işaret eden Ortekin, konseyin toplumun ihtiyaçları, şehrin bugünü ve yarınını ile ilgili tespitlerinin otoriteye iletmek, bunları takip etmek ve yapılmasında ısrarcı olmak gibi önemli bir görevi üstlendiğini ifade etti. Otoritenin bu oluşumun içeride yer almasının hem savcı hem de hakimin aynı kişi olması anlamı taşıdığını belirten Ortekin, “Önceki dönemde yapılanları ben bu yüzden yanlış görmüştüm. Çok şükür bu sıkıntıları aşarak bugünlere geldik. Konsey toplantılarında alınan kararlar bize sürekli iletildi. Elimizden geldiği kadar bu talepleri yerine getirmeye çalıştık. Asla göz ardı etmedik. Şuan Aydın"daki ihtiyacımız sivil inisiyatifin 24 saat kullanabileceği ve sekretarya görevinin yürütülebileceği bir mekandır. Bir dönemin sonuna geliyoruz. Eğer bu görev tekrar bana verilirse bir ihtiyacın giderilmesini sağlayacağım. Ancak kervan yola girmiştir. Ben ve bir başkası olması durumunda da bu ihtiyaçların karşılanacağına inanıyorum” dedi.
Aydın Kent Konseyi"nin geride kalan 1 yıllık icraatları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Şükrü Boylu da, konseyde alınan kararların ilgili yerlere iletildiğini açıkladı. Çevre ve eğitim çalışma grupları başta olmak üzere bazı işlerin yolunda gitmediğini beyan eden Boylu, buna rağmen çaba ve çalışmalarını sürdüklerini kaydetti. İlk başta yer sorunu olduğu için toplantıların ADÜ"de yapıldığının altını çizen Boylu, “Daha sonra AYTO"nun desteği ile 6 aydır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdi ise bize mekan ve sekretarya konusunda Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi"nde bir yer sağlandı. Burada çalışmaların daha sağlıklı yürüyeceğini düşünüyorum. Şuan yönergelerde sıkıntı varmış gibi gözükse de asıl sorun kanunlarda. Özellikle kaynak sağlanması konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bir takım proje ve yatırımların gerçekleşmesi sırasında kaynak sıkıntısı yaşadığımızı belediye yetkililerine ilettik. Kent konseyleri kentin ortak akılının temsil edildiği kürsülerdir. Şuana kadar istediğimiz noktaya ulaşamadık ama önemli adımlar atılmasını sağladık. Aydın"a yakışır bir kent konseyi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
Başkan Ortekin ve Prof. Dr. Boylu"nun konuşmalarının ardından kent konseyinin oluşturan kurum ve kuruluş temsilcileri proje ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Aydın Kent Konseyi"nin ilk olağan kurulunda konseyin faaliyet ve çalışmaları değerlendirildi.