Çalışanlar İstanbul Kadıköy"de İskele Meydanı"ndaydı, mitingde genel grev çağrıları yapıldı. Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı"nı protesto etmek için 2 kez uyarı amaçlı iş bırakan sendikalar, bugün Kadıköy İskele Meydanı"ndaydı.

DİSK, KESK, Türk Tabipler Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve Türkiye Diş Hekimleri Birliği tarafından düzenlenen mitinge; şiddetli yağmura rağmen, binlerce işçi katıldı.


Yürüyüşe katılan işçiler, tasarının geri çekilmesini istedi. Emek Platformu bünyesinde başlayan eylemlerden desteğini çeken Türk-İş, mitingde, kendisine bağlı sendika üyeleri tarafından protesto edildi.

Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen mitinde konuşan Türk Tabipler Birliği Genel Başkanı Gencay Gürsoy, genel grev çağrısı yaptı: “Artık söz bitti. Herşey anlatıldı. Eğer genel grev tanımı varsa uygulamanın tam zamanıdır”

Genel olarak olaysız geçen mitingde, polisin bir kişiyi gözaltına almak istemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. İki grup arasında yaşanan bir kavgayı da, yine polis ekipleri ayırdı.