'Genel af' talepleriyle sürekli gündeme gelen DTP'nin , 'Öğrenci affı' talebi Meclis'teki partilerden destek buldu. Başbakan Erdoğan bu konuda komisyon kurulması talimatı verdi.

“Genel af” talepleriyle sürekli gündeme gelen DTP bu defa “öğrenci affı” istedi. DTP'li Sırrı Sakık, Akın Birdal ve Sabahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu 8 milletvekili TBMM Başkanlığı'na Yükseköğretim Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair 3 maddelik bir kanun teklifi sundu. Af teklifinin gerekçesinde, YÖK'ün elinde affa ihtiyacı olan öğrencilerin sayılarını gösteren net istatistik olmadığı belirtilerek, “2000 yılı öncesi öğrencilerini ve yasa çıkana kadar kaydı silinecek olan öğrencileri de hesaba kattığımızda öğrenci affının bir milyondan fazla eski öğrenciyi ilgilendirdiğini söylemek mümkündür” denildi.

Öğrenci affı için daha önce TBMM Başkanlığına BBP, MHP ve CHP de teklif verdi. Başbakan Recep Erdoğan AK Parti'den özel bir heyetin oluşturulması ve öğrenci affı için çalışmalara başlanması hususunda talimat verdi.

İç sorunlarımızı içimizde çözelim

DTP Grup Başkanvekili ve DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin kendi sorunlarını kendi içinde çözmeyi önerdi. Demirtaş, Meclis Genel Kurulu'nda 2008 yılı bütçesi hakkında partisinin görüşlerini açıkladı. Demirtaş, Türkiye'nin mevcut sorunlarına dikkat çekerek, “ Bize kalsa ülkemizde ne insan hakları sorunu ne de demokrasi sorunu vardır. Belki de asıl yaramız budur, yani sorunları görmemezlikten gelme hastalığı. Birileri de bu işlerden karlı çıkmaya devam edecektir. Bize düşen ise sadece acı olacaktır” dedi.