Aydın Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü"nün katkılarıyla 15-20 Mayıs Gençlik Haftası ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesince "Gençlik Koşusu ve Atatürk'e Saygı Yürüyüşü" düzenlendi.
Etkinlikler kapsamında Gençlik Koşusu"nda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.
Sabah saat 11.00"de Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu önünden başlayan Atatürk"e Saygı Yürüyüşüne Aydın Valisi Mustafa Malay, Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, İl genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cevat Ercan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, Aydın Polis Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fahrettin Kahyaoğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcıları Metin Saygı ve Tayfun Albayrak ile çok vatandaş ve binlerce öğrenci katıldı. Öğrencilerin ve çeşitli dernek ve sivil toplum örgütlerinin taşıdıkları dev bayrak ve Atatürk posterleri yürüyüşe renk kattı. Çeşitli marşlar eşliğinde yapılan yürüyüş; Batı Gazi Bulvarı, Hükümet ve Adnan Menderes Bulvarı istikametinde devam ederek, Atatürk Meydanı"nda son buldu. Burada Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık grup, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı"nı okudu.
Törende yaptığı konuşmasında, Atatürk'ün "Bana ümit veren esas olay, yalnız içimdeki vatan aşkı değil, etrafımda gördüğüm gençliğin vatan aşkıdır. Biz bu gençliğe dayanarak işlerimizi yapacağız, eserlerimizi gerçekleştireceğiz ve onları gençliğe emanet edeceğiz" sözünü hatırlatan Vali Mustafa Malay, "Tüm gençlerin bu ülkenin hangi şartlarda kazanılıp kendilerine emanet edildiğini iyi bilmesini istiyoruz. Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyetimiz gençlere emanettir. Bu emaneti iyi sahip çıksınlar. Bizlerde ailel. Toplum ve devlet olarak gençlerimize başta eğitimleri olmak üzere gerekli her türlü desteği vereceğiz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından törende, Gençlik Koşusu müsabakalarında dereceye giren kız ve erkek sporculara madalyaları ve ödülleri Vali Malay tarafından verildi.