CHP'nin yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu, gençlik anılarını Siyaset Meydanı'nda anlattı.

Ali Kırca'nın yönetttiği Show TV'deki 'Siyaset Meydanı' programının bu haftaki konuğu 29 Mart yerel seçimleri öncesinde siyasete damgasını vuran isimlerden Kemal Kılıçdaroğlu idi.

Stüdyodaki çok sayıda üniversite öğrencisinin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, bir ara kendi öğrencilik günlerini anlattı. Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi mezunu olan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de okul arkadaşı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, esprili bir dille "Öğrenciliğimde MHP'lilerden sıkı bir dayak yedim" sözleri stüdyodakileri güldürdü.

Hayatında ilk kez kravat taktığı günü izleyenlerle paylaşan Kılıçdaroğlu, Karaköy'den aldığı kravatı ve neden kravat takmak zorunda kaldığını şöyle aktardı:

"Akademi'yi bitirdikten sonra sınavlara hazırlandık. Maliye Bakanlığı'nın Hesap Uzmanlığı sınavını kazandım 1971 yılında. Oldukça zor bir sınavdı. Sınavın belirlendiği gün, Ulus'taki Maliye Bakanlığı'nın binasında ismimi görünce listede Kızılay'a kadar koşarak kütüphanedeki arkadaşlarıma haber verdim... Öğrenciyken tabi bizim kravat takmamız sözkonusu değildi, rahattık. Ya boğazlı kazak giyerdik ya da gömlek. Sınavı kazanıp İstanbul'a geldim. İstanbul'da Karaköy'de hesap uzmanlarının binası var. 2. kata çıktık. Sınavı kazanan 11 arkadaş kütüphanede bekliyoruz. Kapı aralanıyor, birisi bir isim söylüyor o gidiyor. Yine kapı aralandı Yılmaz Özbalcı diye bir üstadım, 'Kemal Bey' dedi. Ben arkama baktım, 'Kemal Bey kim' diye. Arkamdaki arkadaşım 'Seni çağırıyor' dedi. Kalktık, gittik. Üstadımız oturttu beni. 'Kemal Bey öğleden sonra mükellefe gideceğiz. Bir kravat bulursanız ve sakalınızı keserseniz iyi olur" dedi. Ben hemen Karaköy altgeçidine indim. Traş oldum ve kendime bir kravat aldım. 'Tamam şimdi olmuş' dedi ve mükellefe gitti."

Hafta sonları kravat takmadığını ve daha rahat olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, yurtdışına çıktığı günlerle ilgili bir sözü de izleyenleri güldürdü:

"Yurtdışına bir yıl görevle gittiğimde, bir yıl boyunca hiç traş olmadım ve olağanüstü güzel bir sakalım olmuştu."

Televizyon Gazetesi