Güzel görünmek ve genç kalmak isteyen pek çok insanın cildi ile ilgili en çok şikayetçi olduğu konuların başında kırışıklıklar, sivilce izleri, çatlaklar ve sarkmalar geliyor. Ciltte yaşlanmanın, kilo alıp vermenin ya da hamileliğin bir sonucu olabilen cilt sorunları kısa sürede etkili bir biçimde tedavi edilebiliyor. Memorial Hizmet Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Hande Ulusal, üzerinde altın iğneli başlıklar bulunan ve cilt altına radyo frekans uygulanan özel bir cihaz sayesinde ciltteki sorunlar başarı ile tedavi edildiğini söyledi. 
 
Yaşlanma etkilerini en aza indirdi
 
Güzellik ve sağlıkta altın çağ dönemini başlatan ‘Altın İğne Radyo Frekans’ yöntemi, pek çok estetik uygulaması için kullanılabiliyor. Cilt gençleştirme, kırışıklıkların önlenmesi, kol ve bacaklardaki sarkmalar, boyun ve dekolte bölgesinin toparlanması, sivilce izlerinin giderilmesi, gözenek sıkılaştırılması ve çatlaklardan kurtulmak bu sayede daha pratik bir hale geldi. Altın iğne fraksiyonel radyo frekans yönteminde altın iğneler sayesinde atış, direkt olarak cilt altı dokulara yapılarak hedeflenen alana veriliyor. Radyo frekans cihazının altın iğneli başlığı cilde temas ettirildiğinde mikro iğneler, otomatik olarak ayarlanan derinlikte cilt içerisine ani bir giriş yapıyor. Çok sayıdaki mikro iğne, cilt üstünde fraksiyonel mikro delikler oluşturuyor ve sadece iğne ucundan gönderilen, cilt üstüne temas etmeyen radyo frekans, cilt tabakalarına hasar vermiyor. 
Altın iğneli radyo frekans uygulaması özellikle yüzde alın, kaş arası, göz çevresi, dudak üstü ve yanaktaki kırışıklıkları tedavi ediyor. Ayrıca cihazın yüzde gerginliğe yol açan ve sarkmayı toparlayıcı etkisi de var.   Yöntemin en etkili alanlarından biri de yüzdeki derin sivilce izlerinin tedavisidir. Bu izlerin çaplar küçülür, derinlikleri azalır ve cilt daha canlı pürüzsüz hale gelir. 
 
Çatlak ve sarkmalara çözüm
 
Çatlaklar da bir çeşit iz olduğu için deri ve deri altı yırtıklarının tedavisinde radyo frekans başarılı sonuçlar veriyor. Çatlakların tamamen yok olması mümkün değil, ancak daha az görünür hale getirilebilir; rengi düzelir, çapları daralır, deri daha gergin bir hale gelerek çatlakların dışarıdan belli olmasının önüne geçilir. Özellikle kilo alıp vermeden kaynaklanan, kol ve bacak içlerine meydana gelen sarkma ve gevşemeler de  altın iğne yöntemi ile başarılı bir şekilde tedavi edilebilir.