Diş hekimi Figen Eren, radyo dalgaları kullanılarak ameliyatsız yüz gençleştirme işlemi olarak bilinen "Thermage" yaptırmak için gittiği estetik merkezinde az daha yüzünden oluyordu.

İşlem sırasında yanık et kokuları duyması üzerine görevlileri uyaran Eren'e sorun olmadığı söylendi. Ancak işlem sonunda Eren'in yüzünde 40'tan fazla birinci derecede yanık meydana geldi. Şikayet üzerine soruşturma başlatan savcılık, işlemi yapan estetisyen ve iki işyeri yetkilisi hakkında "taksirle yaralama" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

YANIK ET KOKUSU GELDİ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre 45 yaşındaki diş hekimi Figen Eren, ocak ayında "Thermage-radyo dalgaları ile ameliyatsız yüz gençleştirme işlemi" yaptırmak üzere Beşiktaş Levent'teki bir güzellik merkezine gitti. 1.5 saatlik işlem sırasında yanık et kokusu duyan Eren, işlemi yapan görevlileri uyardı. Ancak estetiysen F. T. herhangi bir problem olmadığını söyledi.

RUHSAL ÇÖKÜNTÜ YAŞADI

İşlem bittikten sonra güzellik merkezinden ayrılan Eren'in yüzünde 40'tan fazla lezyon oluştu. Bunun üzerine yeniden merkeze giderek oluşan izleri gösteren Eren'e işyeri yetkilileri bu durumu nasıl telafi edebileceklerini sordu. Eren de 40 bin dolar (73 bin 200 lira) ve geri kalan tedavinin yapılmasını istedi. Estetik merkezi yetkilisi Azerbaycan vatandaşı U. G. ise "Ben bu parayı hayvanlara yardım olarak veririm. Ben yardımsever bir insanım" dedi. Kendisinin hayvanlarla bir tutulduğunu söyleyerek tepki gösteren Eren, işyerinden ayrılarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Eren suç duyurusunda bu olay nedeniyle işyerine gidemediğini, ve e ruhsal çöküntü yaşadığını ifade etti. Adli Tıp Kurumu raporunda Eren'in yüzünde, her iki yanakta, alında ve çene altında 40'tan fazla birbirine eşit aralıklı 1-3 mm çaplı birinci derecede yanıklar bulunduğu belirtildi. Raporda 20 Ekim'de yapılan son muayenede yara izlerinin büyük bölümünün iyileşmiş olduğu ifade edildi. Raporda buna göre yüzde sabit iz olmadığı kanaati bildirildi. Şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınan estetik merkezinin yetkilileri U. G. ve S. Ö. ile estetiysen F. T. suçlamaları kabul etmedi.

Taksirle yaralamaktan hapis istemi

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, her üç şüpheli hakkında "Taksirle bir kişinin yaralanmasına sebep olmak" suçundan dava açtı. 3 aydan 1 yıla kadar hapsi istenilen şüphelilerin yargılanmalarına önümüzdeki günlerde İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.
sabah