Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, toplantılara katılmak üzere geldiği Alanya'da basının sorularını yanıtladı. Kamuouyunun gündeminden düşmeyen CMK'nın 102. maddesiyle ilgili sorulara karşın Arınç şöyle konuştu: ''Yargıtay'a yeni üyelerini seçmek, daire sayılarını artırmak gerekiyor, Yargıtay tetkik hakimlerinin sayısını artırmak gerekiyor. O yüzden hakim ve savcı açığımızı süratle gidermek gerekiyor. Ama her sınav açıldığında Danıştay, idare mahkemeleri ve YARSAV'ın itirazlarıyla, şikayetleriyle karşılaştık ve binlerce gencimizin hakim ve savcı olmasının önü kesildi.'
PAPANDREU'NUN SÖZLERİ
Arınç, Yunanistan Başbakanı Papandreu'nun Erzurum'daki, ''Türk askerinin Kıbrıs'ta işgali sürdüğü müddetçe Türkiye'nin AB'ye girmesinin imkansız olduğu'' yönündeki sözlerini de şöyle yorumladı: Yunanistan Başbakanı'nın böyle bir davete icabet etmesi bence takdir edilecek bir davranış. Papandreu, kalkmış Türk büyükelçilerinin ve Sayın Başbakan'ın da bulunduğu bir toplantıda endişelerini, eleştirilerini dile getirmişse, bu doğru bir iştir' dedi.
İL SAYISININ ARTIRMAYACAĞIZ
Arınç, il sayısını artırmayı düşünmediklerini,e ğer olursa yeni illerden birinin mutlaka Alanya olacağını bildirdi. Arınç, Alanya'da Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi kurulması konusunda hazırlanan kanun tasarısının TBMM'ye sunulduğunu da bildirdi.