İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım ve Basın Yayın Teknolojileri Bölümü öğrencilerinin yaratıcı grafik ve fotoğraf çalışmalarını içeren sergi Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi’nde açıldı.

Serginin açılışı, İstanbul Kavram Meslek Yüksek Okulu Mütevelli Heyeti Başkanı Bahattin Durmuş, Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Yasin YILMAZ, Basın Yayın Teknolojileri Bölüm Başkanı Nihal Kocabay Şener ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sosyal içerikli afiş, illüstrasyon, dergi-kitap kapağı tasarımları, piktogram, özgün baskı, desen, kolaj, renk ve yapı tasarımı gibi çalışmalardan oluşan sergi 11-14 Mayıs tarihleri arasında, Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi’nde görülebilir.

İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin özellikle grafik tasarım alanında büyük yer etmiş Mengü Ertel, Emrah Yücel gibi Türk grafikçiler hakkında bilgi veren yaratıcı afiş çalışmaları büyük beğeni topladı.

Öğrencilerin, sosyal içerikli küresel ısınma, şiddet gibi konularda mesajlar veren afiş çalışmaları, birbirinden bağımsız parçaları bir araya getirerek, anlamlı bir bütün oluşturdukları kolaj çalışmaları serginin dikkat çeken bölümlerini oluşturuyor.

İstanbul’da bir günün nasıl geçtiğine dair farklı bakış açıları ve detaylarla oluşturulmuş fotoğraflardan oluşan sergi, 14 Mayıs’a kadar Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi’nde görülebilir.