Kuşadası Gençlik Derneği üyeleri tarafından, “ Eğitim ve Gelecek için bir adım “ projesi kapsamında Kuşadası Rahime Bilici İlköğretim Okulu"na yaptırılan kütüphane"nin açılışı Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen tarafından yapıldı.
Kuşadası Rahibe Bilici İlköğretim Okulu"nda gerçekleşen kütüphane açılış törenine Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek ve Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkan ile Kuşadası Gençlik Derneği üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta konuşan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, eğitim alanında yapılan her yatırımın ve her katkının altın değerinde olduğunu belirterek, mezun oldukları okula kütüphane yaptıran Kuşadası Gençlik Derneği üyelerine teşekkür etti. Törende konuşan Kuşadası Gençlik Derneği Başkanı Av. Behçet Alp ise “Eğitim ve Gelecek içir bir adım” projesi kapsamında başlattıkları kampanya sonucu elde ettikleri gelirle mezun oldukları okula kütüphane yaptırmanın gururu yaşadıklarını söyledi. Kuşadası Rahibe Bilici İlköğretim Okulunun ilk mezunları olarak bu kütüphaneyi yaptırmanın sevinci ve gururu içerisinde bulunduklarını belirten Behçet Alp, “ Ülkemizin Atatürk"ün gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda en önemli etkenin eğitim olduğunu düşünüyoruz. Çağdaş, modern, ekonomisi kalkınmış , demokratik , laik güçlü bir Türkiye ancak bilime dayalı bir eğitim sistemi ile varolabilir ”dedi. Alp son olarak kermesler düzenleyerek, kendi sahneledikleri tiyatro oyunlarından gelen gelir ile tamamladıkları kütüphanenin yapım aşamasında emeği geçen ve büyük fedakarlıklarda bulunan başta dernek yönetim kurulu üyeleri olmak üzere herkese teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Gençlik Derneği Başkanı Behçet Alp ve hayırsever Muhittin Bilici kütüphanenin açılış kurdelesini birlikte kesti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kaymakam Esen ve beraberindeki davetliler kütüphaneyi gezdi.