AK Parti Nazilli Gençlik Kolları"nın davetlisi olarak Nazilli"ye gelen Araştırmacı-Yazar Salim Dağ, Çanakkale Zaferi ile ilgili bir konferans verdi.
Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu"nda gerçekleştirilen konferansa saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunması ile başladı. Konferansa, AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Ertürk ve Mehmet Erdem, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Ersin Esenlik, AK Parti Karacasu İlçe Başkanı Mustafa Gençoğlu, AK Parti Nazilli Kadın Kolları Başkanı Ayşin Hittet, AK Parti Nazilli Gençlik Kolları Başkanı Erhan Yenikuyu, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, AK Parti Aydın Milletvekili aday adayı A.Gültekin Kılınç, partililer ve üniversite öğrencileri katıldı. Konferansa katılanlara gençlik kolları tarafından Araştırmacı-Yazar Salim Dağ"ın eseri “Çanakkale Ruhu” isimli kitap ve 70 dakikalık video CD"si hediye edildi.
Konferans öncesi bir konuşma yapan AK Parti Nazilli Geçlik Kolları Başkanı Erhan Yenikuyu, Çanakkale Savaşı'nın tarihin önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi. Yenikuyu, “Yüce milletimizin ve kahraman ordumuzun fedakârlığının ve özverisinin mihenk taşı olan Çanakkale Savaşları atalarımızdan bize miras kalan ve bizim de çocuklarımıza miras bırakacağımız en büyük hazinelerimizden biridir. Çanakkale Savaşları vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü ifade ederken, bunu bizlere en anlamlı bir şekilde aktaran ve anlatan haliyle bugünlerimize ışık tutmaktadır. Yurdun dört bir yanından gelerek Çanakkale"de omuz omuza çarpışmış, yan yana toprağa düşerken en şerefli makam olan şehitlik mertebesine yükselmiş askerlerimiz bugün de bizlere birlik ve beraberliğimizin ne anlama geldiğini gözlerimizi yaşartarak anlatmaktadırlar. İşte bu yüzdendir ki tarihimizin bu eşsiz zaferi vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.Böylesine kahraman bir ecdadın evlatları olarak bizlerde, şehitlerimizin canları pahasına emanet ettiği bu toprakları sonsuza kadar koruyarak, Türkiye Cumhuriyeti'ni daha da güçlü bir devlet olarak gelecek nesillere emanet edeceğiz. Aziz şehitlerimizi andığımız bu anlamlı günde, devletimizin kurucusu büyük Atatürk'ü, kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor, milletimizin bu anlamlı gününü şeref ve gururla kutluyorum” dedi.
Daha sonra “Çanakkale Zaferini Kazandıran Yüksek Ruh” konulu konferans vermek üzere sahneye gelen araştırmacı-yazar Salim Dağ ise, Çanakkale gerçeğinin farkına varamadığımız değerlerden biri olduğunu belirtti.Çanakkale ile ilgili bilgiler savaşın şiddeti, ölenlerin çokluğu ve Çanakkale"nin geçilmez olduğuyla sınırlı olduğunu belirten Dağ; “Çanakkale"de şehit olan 250 bin insan ve belki de bir o kadar gaziden geriye ne kaldı.Çanakkale şehitlerinin geldikleri şehirlere baktığınızda bir Anadolu mozaiğiyle karşılaşıyorsunuz. Yani her vilayetin, her mahallenin neredeyse bir Çanakkale şehidi var. Çanakkale bizim yüreğimize düşen bir ateştir” şeklinde konuştu. Özeleştiriler de bulunan Dağ, “Öğrencilerimize, Missisipi'yi, Nil Nehri'ni, Truva atını öğrettik. Ancak Çanakkale"yi tüm detayları ile öğretemedik. Bu bizim bir eksiğimizdir. Çocuklarımız Çanakkale"yi sadece bir savaş olarak görmemeli. Çanakkale, bir var oluş mücadelesinin yansıması olarak bilinmelidir” diye konuştu.
Çanakkale Savaşı"nın ruhlarda yaşatılması gerektiğini savunan Dağ, Çanakkale Savaşı"nda her bir Türk askerinin ayrı ayrı kahramanlıklar yazdığını belirterek, “18 Mart Çanakkale Zaferi dünyanın şahit olduğu en büyük hadiselerden biridir. Bu bir ölüm kalım mücadelesiydi. Bir milletin onca millete karşı gösterdiği bu amansız mücadele, mazlum ülkelere de güç ve umut vermiştir. Çanakkale Boğazı'nın geçilmezliğini bütün dünyaya haykıran Çanakkale Savaşları"nda 250 binin üzerinde askerimiz şehitlik mertebesine yükselmiştir. Bizim şehitlerimizin sayısı miktarınca düşman askerleri de hayatlarının baharında ruhlarını Çanakkale sırtlarında bırakmıştır” diye konuştu.