Mezun olduktan sonra yüksek ücretli iş imkanı bulan adayların oranı ise yüzde 29. 
 
İnsan kaynakları platformu Kariyer.net, üniversite eğitimini bir anketle sorguladı. Yaklaşık 30 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, gençlerin aldıkları üniversite eğitiminden memnun olmadıklarını işaret etti.  Katılımcılara sorulan "Üniversite seçiminizden memnun musunuz?" sorusuna yüzde 60'ı 'hayır' yanıtı verdi. Üniversite seçiminden memnun olmayan gençlerin büyük çoğunluğu iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda mesleki alanlarda eğitim almak istediklerini belirtti. Üniversite eğitiminden beklentileri sorulduğunda ise katılımcıların yüzde 71'i, iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun, güncel eğitimden yana oldukları yanıtını verdi. Mezun olunca yüksek ücretli iş imkanı isteyen adayların oranı ise yüzde 29 olarak gerçekleşti.
 
FIRSATLARI GÖZDEN GEÇİRİN
 
Sonuçlarını yorumlayan Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, ülkemizde üniversite eğitiminin beklentilerle örtüşmesi için daha atılması gereken adımlar olduğunu belirterek, "Üniversiteli işsizlerin oranının oldukça yüksek olduğu ülkemizde, üniversite seçimlerine büyük özenle yaklaşmak gerekli" dedi. Azoz, mesleki uzmanlık sağlayan bölümlerin kariyer anlamında giderek öneminin arttığını vurgulayarak, üniversite tercihi yapacak gençlerin mutlaka bölümün sunduğu iş fırsatlarını araştırmaları gerektiğinin altını çizdi.
 
TRENDLER DEĞİŞTİ
 
Azoz sözlerine şöyle devam etti: "Son yıllarda personel talebinde en çok artış gösteren belli başlı alanlar ülkemizdeki ekonomik trendlerle paralellik gösteriyor. Bu alanlarda alınacak her türlü eğitim, kariyer anlamında emin adımlar içeriyor. Bu alanların başında ise dijital reklamcılık ve e-ticaret gibi internet alanları, enerji ve tarım hayvancılık geliyor." İstanbul (Bugün)