Yapılan toplantılara AKÇED yetkilileri de katılırken toplantılar sonucunda gençliğin kendi öznel sorunlarına çözüm arması ve aynı zamanda içinde yaşadığı toplumun meseleleri ile de yüz yüze gelmesini sağlanması için “Genç Akbük” adı altında örgütlenmeleri ve bu yapılanmanın AKÇED"in gençlik kolu biçiminde yasallaştırılmasına karar verildi.

A KÇED lokalinde yapılan toplantıda ise, AKÇED Gençlik Kolu"nun yönetim organı belirlendi. Söz konusu yönetim organı aşağıdaki kişilerin girişimi ile tespit edildi: Yunus Yalvaç, Yakup Yalvaç, Ali Özer, Ayşe Özer, Süleyman Şam, Savaş Altaş, Ozan Veli Yaman, Hüseyin Adıbelli, Nadiya Çamdalı, Betül Bilgü, Varol Yılmaz, Hanife Yılmaz, Saim Toker, Menekşe Ataş, Zeynep Mercan, Adnan Özpınar, Ayşe Uğar, Volkan Tepe, Tülay Azak. Genç AKÇED yönetim kurulu yaptığı ilk toplantısında ise, başkanlığa Yunus Yalvaç, başkan vekilliğine Ayşe Uğar ve saymanlığa ise, Volkan Tepe seçtiler.

Genç AKÇED yönetim kurulu başkanı olarak seçilen Yunus Yalvaç, “Gençliğin Akbük içinde böyle bir örgütlenmeye gitmesine öncülük ettiği için AKÇED yönetim kuruluna teşekkür etmek istiyorum. Bizler bu türden sosyal etkinliklerde yeni sayılırız. Ama üstlendiğimiz sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için çaba sarf edeceğiz. Yönetim kurulumuz her cumartesi AKÇED binasında bize tahsis edilmiş bulunan alanda toplanarak çalışmalarını sürdürecektir. Sağ olsunlar arkadaşlarım başkanlığa beni layık gördüler. Bana gösterilen bu güvene layık olmak için elimden geleni yapacağımın bilinmesini isterim” dedi.

“Bir gençlik lokali oluşturmak istiyoruz” diyen Yalvaç, “İmkanlar ölçüsünde bu projemizin gerçekleşmesi için çaba göstereceğiz. Genç arkadaşlarımızın birbirleriyle daha çok kaynaşabilmesi için tüm kırgınlıkların ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bu konuda yeni bir çığır açmak istiyoruz. Ayrıca Akbük"ümüzün çevre temizliği, sahillerimizin ve denizimizin temizliği ide çok önemlidir. Ayrıca hayvan barınağı kurulması gibi taleplerimiz mevcuttur. Bu konularda üstümüze düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız. Akbük beldemize yatırım yapan iş adamlarımızdan ve belediyemizden de bu yöndeki çabalara sponsorluk yapmaları konusunda desteklerini istemekteyiz. AKÇED yönetim kurulu ile müşterek çalışarak, onların tecrübelerine bizlerin de enerjilerini katarak çok büyük işler becereceğimize inanıyorum” diye konuştu./iha