Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin kurduğu Atatürkçü Düşünce Topluluğu, gençlik şöleni düzenledi.
Nazilli ilçesindeki Sümer Park'ta gerçekleştirilen şölene, üniversitesi öğrencileri ve çok sayıda davetlinin yanı sıra ünlü tarihçi-yazar ve eski CHP Aydın Senatörü Sadettin Demirayak da katıldı. "Kuvay-i Milliye'nin Aydın'da Doğuşu" adlı kitabını imzalayan Demirayak, "Milli Mücadelede Gençlerin Yeri" konulu söyleşide de bir konuşma yaptı.
Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Emine Özen ise, yaptığı konuşmada, "Biz Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu gençler, şu an yaşadığımız zamanı daha iyi kavrayabilmek için biraz geçmişe, Osmanlı Devleti'nin çökertilmesi ve yeniden milli mücadeleyle topyekun kenetlenen bir halkın ulusal kurtuluşuna bir bakalım. Kurtuluş; neden, kimden kurtuluş? Elbette ülkemizi paylaşmak üzere işgal etmiş, ekonomik çıkarları için saldırgan devletlerden. Milli Mücadele; ne için, kime karşı? Bu bereketli toprakları
işgal eden devletlere karşı bu topraklarda yaşayan halkın mücadelesi. Hepimizin de çok iyi bildiği gibi 'Tarih tekerrürden ibarettir' diye bir halk sözü vardır. Tarihlerini bilmeyen halklar yok olmuş demektir. Ülke, millet sevdası taşıyana yük olmaz. Ülke sevdası, bağımsızlık ülküsü sorumluluktur, görevdir hepimize. Tam da şimdi Atatürk'ün gençliğe hitabı anlamını bulmaktadır. Bu doğrultuda, biz Ulu Önder Mustafa Kemal'in çocuklarına pek çok sorumluluk düşmektedir. Ulu önderimizin bizlere emanet ettiği
sancakla birlikte cesur adımlarla ilerlemek en önemli gayemiz. Bu gayemizi gerçekleştirmemiz için de gerekli olan şey; artık onu sadece anmanın değil, anmanın da zamanı olduğunu fark etmemizdir" dedi.
Şölende gençlerin ikramlarının ardından üniversite öğrencilerinin hazırladığı konser grubu gece boyunca dans edip eğlendi.