Yüzde 9 işsizlik oranıyla Ege Bölgesinde en fazla işsiz insan bulunan illerden biri olan Aydın’da işveren de işsizde durumdan memnun değil. Ekonomisi, tarım, turizm ve sanayiye dayalı olan Aydın’da en fazla nitelikli işçi elemanı sıkıntısı yaşanırken, İŞKUR Aydın Şube İl Müdürlüğü bu açığı kapatmak için her yıl onlarca kurs açıyor. kursalrdan çıkan kalifiyeli elemanların bir çoğu işe yerleşirken, her yıl nüfusa giren işgücü oranındaki artışta işsizliği tetikliyor.
İŞKUR kayıtlarına göre Aydın’da işsizlik yüzde 9 oranında. İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı ise 23 bin 735 kişi. Hal böyle olmasına rağmen işletmeler, işçi bulamamaktan dert yanıyor. Aydın sanayisinin en önemli işletmelerinden biri olan Ok Traıler’de eleman bulamıyor. Yurt dışından gelen iş taleplerini karşılayamadıklarını kaydeden Ok Traıler Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Maraş, “Şuanda 154 çalışanımızla işlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz. Ama maalesef ne kadar çok çalışırsak çalışalım siparişleri dahi yetiştiremiyoruz. Şuanda Rusya’dan çok fazla iş talebi var. Biz bu talebi karşılayabilmek için bir çok dalda elemana ihtiyacımız var. Öncelikle kaynakçıya ihtiyaç duyuyoruz. İşçi konusunda gazetelere ilan verdik, işlek cadde ve yollara bilbortlara ilanlar yapıştırdık. Buna rağmen işçi bulamıyoruz. Gelen işçide işe bakıp iki, üçgün çalışıp gidiyor. Şuanda kaynakçılığı bilen bir işçiye sigorta ve asgari ücretin üstünde maaş veriyoruz. Tabi bu rakam işi bilme düzeyine göre değişiyor. Maalesef gençlerimiz iş beğenmiyor” dedi.
Aydınlı gençler ise kentin en önemli sorununun işsizlik olduğunu belirtirken, Aydın’da iş bulmakta zorluk yaşadıklarını dile getiriyorlar.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png