MEHMET OKUR GERÇEKTEN DEV ADAMMIŞ
 
Çankaya Köşkü’nde 81 İl’in yıldızı ile birlikte basketbolcu Mehmet Okur’u da konuk eden Hayrunnisa Gül, sohbet ettiği NBA yıldızına “Gerçekten dev adammışsınız” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün himaye ettiği 81 İlden 81 Yıldız Projesi’nin 2011 yılı tanıtım toplantısı, Çankaya Köşkü’nde yapıldı.
 
Toplantıya, Hayrünnisa Gül’ün yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve eşi Reyhan İsen, sanatçılar Kadir Çöpdemir, Hasan Kaçan, Emre Aydın, Seren Serengil, basketbolcular Mehmet Okur ve Harun Erdenay ile çok sayıda davetli katıldı. Proje çerçevesinde Türkiye’nin her bir ilinden seçilmiş eğitimde ve sporda başarılı ancak maddi güçlükler yaşayan çocukları himayesine alan Hayrünnisa Gül, yaptığı konuşmada, milletlerin en büyük servetinin eğitimli insan gücü olduğunu söyledi.
 
Gençlere de tavsiyelerde bulunan Hayrunnisa Gül, şöyle konuştu: “Biz size güveniyoruz, siz de kendinize güvenin. Hedeflerinizi yüksek tutun, azim ve gayretle çalışarak ulaşamayacağınız hiçbir hedef yok. Yeter ki kararlı olun ve ne istediğinizi bilin. Bol bol okuyun, araştırın, sorgulayın.
 
Tarihimizi, kültürümüzü, kimliğimizi bizi biz yapan ve bir arada tutan değerleri ancak bu şekilde özümseyebilirsiniz” dedi.