Lise mezunlarının en çok başvuru yaptığı ilanların başında anketörlük, tanıtım ve organizasyon elemanı ile hostes pozisyonları geliyor.

Lise mezunlarının en çok başvuru yaptığı pozisyonlar: Satış Elemanı, Oyun Ablası, Garson, Tanıtım Elemanı, Organizasyon Elemanı, Hostes, Çağrı Merkezi Elemanı ve Anketör.

Üniversite mezunlarına iş bulma sitelerinde öne çıkan iş ilanları; Mağaza Personeli, Çağrı Merkezi, Servis Elemanı, Garson, Komi, Sekreter, Muhasebe Elemanı, Yönetici Asistanı, Anketör, Hostes, Tanıtım-Aktivite Elemanı, Öğretmen, Bilgisayar Programcısı, Satış ve Pazarlama Temsilcisi olarak sıralanıyor.

Gençlerin ilgisi ise şu pozisyonlarda yoğunlaşıyor: Evde Part Time Çalışacak Veri Giriş Elemanı, Part-time/Dönemsel Organizasyonlarda Görev Alacak Personeller, Mağaza Satış Danışmanı ve Kasiyer, Dizi, Reklam, Sinema, Klip Oyuncuları, Part-time Stand Hostesleri (Bayram aktivitesi) 

Gençlerin en çok istihdam edildiği alanların başında Satış ve Pazarlama gelse de; Ajans, İdari İşler/Sekreterya, Muhasebe/Mali Müşavirlik ve Çağrı Merkezi alanları da rağbet görüyor.