HAS Parti"nin Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen ilk büyük kongresini değerlendiren Barış Soyuçok, Türkiye siyasetinde bir ilk yaşandığını belirterek, “HAS Parti 28 gün gibi kısa bir sürede tüm teşkilatlanmasını tamamlamış ve Pazar günü büyük kongresini yaparak seçimlere hazır duruma gelmiştir. HAS Parti'nin bu kadar kısa süre içerisinde kurulmasında halkın ihtiyaçlarına cevap vermeleri olduğunu,biz halkın içinde bulunan büyük tutkuyu sadece ete kemiğe büründürdük, hayata geçirdik, diyerek başlıyoruz. Siyasetin bir emanet, bir vekalet ve sadece halkın temsili olduğunu söylüyoruz. HAA Parti Ankara'nın, Edirne'nin, Kars'ın, Aydın"ın ve tüm Türkiye'nin sesidir. Biz siyaseti halkı yönetmek olarak değil halkın sesini yönetime taşımak olarak görüyoruz. HAS Parti ne benim ne de kurucular kurulu üyelerin partisi değildir. HAS Parti Tüm Türkiye'nin ve Gençlerimizin Partisidir. Hatta Sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın mazlumlarının, ezilmişlerinin unutulmuşlarının partisidir” diye konuştu.
Partinin tüm görüşleri kucakladığını, kimse arasında ayrım yapmadıklarını kaydeden Soyuçok, HAS Parti'nin bir süpermarket olmadığına dikkat çekerek; “Herkes davetli ama bu partinin bir söylemi var bu da bizi etrafında kenetleyen evrensel doğrulardır. Adalet anlayışıdır hakça paylaşımdır, zulme ortak olamamaktır. Hayatımızın sonuna kadar herkesin adaleti ve özgürlüğü için çalışacağımıza söz veriyoruz. Biz siyasi yelpaze kimseyi tanımlamıyor. Sağcı, solcu, radikal, muhafazakar ,tanımlamaları yeni siyasete uymuyor. Biz siyaseti yeniden formatlıyoruz. Bu millet artık bu yelpaze lafını yutmayacak. Bizim siyasi anlayışımız CHP Ve MHP gibi egemen güçlerin bize ne zaman güç vereceğini beklemek değil. Biz bu oyunu değiştireceğiz biz güçlünün zayıfı ezmemesi üzerine siyaset yapıyoruz biz yabancı kurtların yerli kuzularımızı yememesi için siyaset yapıyoruz. Üreticilerin uluslar arası tekellere kurban edilmemesi için siyaset yapıyoruz, milyonlarca öğrencinin geleceğini kurtarmak için siyaset yapıyoruz biz siyaseti yeniden formatlıyoruz” şeklinde konuştu.
HAS Parti Büyük Olağan Kongresi"nin ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyen Soyuçok, HAS Parti"li gençler olarak 18 Aralık 2010 Cumartesi Atatürk Meydanı"nda Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtacaklarını sözlerine ekledi.