Kuşadalı genç işadamlarına işlerine daha iyi motive olmaları için NLP yöntemi uygulanmaya başlandı. Semineri veren uzman Yasemin Soysal, NLP yöntemi sayesinde genç işadamlarının işlerine bakış açısının değişeceğini ve başarılarının artacağını vurguladı.
Kuşadası Genç İşadamları Derneği(KUGİAD) tarafından genç işadamlarının daha çok çalışıp, başarılarını artırmak için NLP (Neuro Linguistik Programming-Duyu Dili Programlaması) eğitimi almaya başladı. Kuşadası Derici Otel'de düzenlenen seminere konuşmacı olarak NLP uzmanı Yasemin Soysal katıldı. Yasemin Soysal, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Spor Yöneticiliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra "Sporda Psikososyal Alanlar " konusunda master yapan Yasemin Soysal, ABD'de de 1970'li yıllardan bu yana uygulanan yöntemi Türkiye'de tanıtmaya başladı.
Daha öncede NLP yöntemleri ile zayıflamanın yollarını öğreten Soysal, "İlk defa işadamlarına yönelik bir NLP eğitimi verdim. Amaç, hedefe odaklanmanın gerçekleştirilmesi, motivasyonun daha üst seviyelerde tutulması, zihnin etkin programlanmasının sağlanmasıyla başarıya ulaşmak " diye konuştu. Soysal, seminere katılanlara zihni daha aktif kullanmanın yollarını anlattı.
KUGİAD Başkanı Ali Can Turan, dernek üyesi genç işadamlarının hedefe odaklanma sorununu ortadan kaldırmak için bu semineri gerçekleştirdiklerini söyledi. İnsanların zihin faaliyetlerini kontrol etmeye yarayan NLP tekniklerini bu konuda uzmanlaşan Yasemin Soysal'dan öğrenen Kuşadalı genç işadamları verilen eğitimden son derece memnun kaldı.