Sabah saatlerinde gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, serbest bırakıldı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sabah erken saatlerde gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Gençay Gürsoy, Ankara Nöbetçi 11. Sulh Ceza Mahkemesi"nde hakim karşısına çıktı.

İfadesinin alınmasının ardından hakkındaki “tutuklama kararı” kaldırılan Gürsoy, serbest bırakıldı. Gürsoy"un Beyoğlu 2. Asliye Ceza Mahkemesi"ndeki davası devam edecek.

Adliye çıkışında açıklama yapan Gürsoy, 2000 yılında başkanlığı yaptığı bir kültür-sanat vakfının dergisiyle ilgili hakkında “ön ödeme davası açıldığını” belirtti.

O tarihten sonra kendisine herhangi bir tebligat yapılmadığını anlatan Gürsoy, “2004 yılından beri de beni bir türlü adresimde bulamıyorlar. Ne hikmetse... O sıralarda İstanbul Tabip Odası başkanıyım. İki yıldan beri Türk Tabipleri Birliği başkanıyım” dedi.

Hakkında gıyabi tutuklama kararının çıkartıldığını ancak kendisine herhangi bir tebligat yapılmadığını söyleyen Gürsoy, Ankara Tabip Odası"nın genel kuruluna katılmak için geldiği başkentte otel odasından sabaha gözaltına alındığını bildirdi.

Dava dosyasının, avukatların özel gayretleri ile İstanbul"dan getirtilebildiğini anlatan Gürsoy, “Bu geceyi, belki birkaç geceyi, nezarette belki de cezaevinde geçirme olasılığı da vardı” dedi.

“Türkiye"de, demokrasinin profilini gösteren bir tablo yaşandığı” görüşünü dile getiren Gürsoy, “Geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddet eyleminin başka bir planda tekrarından ibaret bu. Olayın bütününe baktığınız zaman, bu bir hukuk devleti skandalıdır” diye konuştu.

Gürsoy, bir gazetecinin “Bu olayın zamanlamasını 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin yaptığınız açıklamalara mı dayandırıyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Bunu iddia etmek mümkün değil şu anda... Ama Türkiye"de bu tip işlerin içinde olan herkes bilir ki, böyle konular ile uğraşan insanlar hakkında böyle hiçbir sonuç getirmeyecek dosyalar, gerektiği zaman kullanılmak için bir tarafta saklanır” dedi.

TTB Başkanı Gençay Gürsoy, “Sayın Bakan ile bir görüşmeniz oldu mu?” sorusuna, “Doğrudan doğruya değil ama bakanlıklardan, İçişleri Bakanlığından da arayanlar oldu” karşılığını verdi.

A.A