Altın Portakal başta olmak üzere geçen yıl çok sayıda ödülle adından söz ettiren, 'Çoğunluk' filminin yapımcısı da olan Yönetmen Özkan Yılmaz, altı ay önce Kaş'a yerleşti. Burada da boş durmayan Yılmaz, Kaş Kültür Evi'nin desteği ile ilçede sinema kursu açtı. İlk etapta 27 gencin başvurduğu kursu, yaşları 16 ile 18 arasında değişen 8 genç tamamlayabildi. Ünlü yönetmenden aldıkları sinema eğitiminin ardından 'Dönüş' ve 'Çalınamayan Aşk' isminde iki kısa metrajlı film çeken Kaşlı gençler, üçüncü filmin hazırlıklarına başladı.

-HAYATLARININ DÖNÜM NOKTASI OLDU-

Sinema kursu açıldığında heyecanlandıklarını ve sadece meraktan kursa başladıklarını ama sonuna kadar devam ettiklerini belirten genç sinemacılardan 'Dönüş' filminin yönetmeni 17 yaşındaki İrem Uçkun, ''Çok eğlenceli bir dönem geçirdik. İnsanların hayatlarında olgunlaştıkları bir dönüm noktası vardır. Bu dönemde bizim için öyle bir dönemdi'' dedi.

''Çalınamayan Aşk'' filminin yönetmenlerinden 16 yaşındaki Sude Meriç Kolozina, ''Film seyretmek gerçekten çok kolaymış. Kamera arkasına geçince anladık, çok farklı bir dünya keşfettik'' derken, üçüncü filmin yönetmenliğini üstelenecek olan genç sinemacı 17 yaşındaki Fatma Kabaca, ''Bu kurstan sonra filmin sadece izlenecek bir şey olmadığını, sinemanın bir sanat olduğunu anladım. Sinema emek isteyen bir şeymiş'' diye konuştu.

-TAKMA ADLARI ELMA ÇAYINDAN-

Genç sinemacılar, filmlerin çalışmaları süresince boş vakitlerinde çay bahçesinde bir araya gelerek sürekli elma çayı içtikleri için kendilerine ''Elma Çayı Sinemacıları'' adını taktıklarını söylediler.

-KURS BİTTİ ARTIK MESLEKTAŞ OLDULAR-

Yapımcı ve yönetmen Özkan Yılmaz, kursa ilk başladıklarında öğrencilere, sinemanın matematiği olan bir eğitim olmadığını, paylaşmak üzerine devam ettiğini anlattığını belirtti. Öğrencilerine, ''Kurs bitti ve sizler artık benim öğrencim değil meslektaşımsınız. Herhangi bir projeniz olursa benden yardım isterseniz elimden gelen her şeyi yaparım'' dediğini vurgulayan Yılmaz, gelecek yıl yeni bir kurs daha açmayı planladığını anlattı. Yılmaz, ''Bu seneki gibi desteksiz olacaksa, bu fikrimi şimdi sonlandırırım, devam etmek istemem. Çünkü bu beni maddi olarak da manevi olarak da yıpratan bir şey'' dedi.

Genç yönetmenlerin filmlerinde gönüllü olarak rol alan oyuncu Nilay Tuncay ve Okan Avcı'ya teşekkür eden Özkan Yılmaz, filmlerin özgün müziklerinde yardımcı olan Şevval Sam ve gitarist Sarp Maden'e de katkılarından ötürü gençler adına teşekkür etti.