Nazilli"de düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerine konuk olarak davet edilen asırlık eğitimci, yemin ederek mesleğe atılan genç öğretmenlere öğütler verdi.
İlkokul öğretmeni yetiştirmek üzere 17 Nisan 1940 tarihli ve 3803 sayılı yasa ile açılan ve tamamen Türkiye'ye özgü olan Köy Enstitüsünün ilk mezunlarından olan 83 yaşındaki Cengiz Şenel, Nazilli"deki 2 enstitü mezunu emekli öğretmenden biri olarak katıldığı 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda öğretmenliğe adımını atan ve yemin töreni yapacak öğretmenlere nasihatte bulundu.
Kendisi gibi öğretmen emeklisi olan kızları Nursen Şengül ve Birsen Başkan ile törene katılan emekli öğretmen Cengiz Şenel"in konuşmasında kendisinin yanı sıra tüm davetliler duygulu anlar yaşadı. Şenel konuşmasında; “Biz zor şartlarda öğretmenlik yaptık. Bu eller kalem tuttuğu gibi saman da tuttu. 15 yıl çok düşük ücretle öğretmenlik yaptım. 1960"da Nazilli"ye geldikten sonra 33. yılımda 1977 yılında emekli oldum. Beni hala ayakta görenler "hoca, hala ölmedin mi sen” diyorlar. Emekli sandığından aldığım emekli maaşımla hala geçinip gidiyorum. Yıllarca aynı elbiseyle öğretmenlik yaptım. Ama en güzel şey köylümle, öğrencilerimle birlikte kaynaşmak ve çalışmaktı. Şimdi imkanlar çok güzel. Size çalışmaktan başka bir zaman yok. Çok çalışın ama görevinizi yaptıktan sonra mutlaka istirahat edin. Devletin imkanlarını, sizlere kullanın diye verdiği malzemeyi özel işlerinizde sakın kullanmayın. Öğrencilerinizi kendi çocuklarınızı yetiştirir gibi yetiştirin. Benle birlikte çocuklarım, çocuklarımın eşleri ve torunlarım öğretmen olan ailemde 16 eğitimcinin olmasından büyük gurur duruyorum. En küçük torunum da öğretmen oldu. Allah ona benim gibi uzun ömür versin. Öğrencilerini iyi yetiştirsin” dedi.
Köy Enstitüsünün ilk mezunlarından olan 83 yaşındaki Cengiz Şenel"in konuşmasının ardından Nazilli"nin çeşitli okullarında ilk kez göreve başlayan öğretmenler yemin etti.