Olay, Yeniyol Mahallesi Gazi 16. Sokak’ta bulunan iş merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Berna Kaynak adlı genç kız sabah saatlerinde özel bir dershanede coğrafya öğretmenliği yapan arkadaşı Çağlar Ulaş Kara'yı (29) aradı. Kara’dan haber alamayan genç kız, arkadaşının kaldığı iş merkezindeki evine geldi. Zile basmasına rağmen kapının açılmaması üzerine Kaynak, iş merkezinin yan tarafında bulunan inşaata çıkarak balkondan eve girdi.
 
Kara’nın evde hareketsiz bir şekilde yattığını gören Kaynak, sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine belirtilen adrese 112 ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı incelemede Kara’nın hayatını kaybettiği tespit edildi.
 
Olayın duyulmasının ardından olay yerine gelen talihsiz öğretmenin ailesi sinir krizleri geçirdi. Oğlunun ölüm haberi ile sinir krizi geçiren anne Zeynep Kara, “Yavrum nerede, yavruma ne olmuş” diye gözyaşı döktü. Acılı anneyi yakınları ve sağlık görevlileri sakinleştirdi. Kara'nın evinde beslediği köpeği ise arkadaşları tarafından götürüldü.
 
Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından genç öğretmenin cesedi kesin ölüm nedeninin tespit edilmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
 
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.