Annie'nin ebeveynleri Mary Jane ve Dan McCann, kızlarının bir cinayete kurban gittiğini belirterek, kapsamlı ve yeterli bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.
McCann, Ulusal Basın Kulubü'nde düzenlenen basın toplantısında, "inanılmaz acılara maruz kaldıklarını" belirterek, "Adaletin pençesinde hala büyük acılar yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mary Jane ise polis soruşturmasındaki eksikliklerin ve soru işaretlerinin çok açık olduğunu ifade ederek, "mide bulandırıcı" değerlendirmesinde bulundu.

16 yaşındaki Annie'nin cesedi, Baltimore polisi tarafından, evine 120 kilometre uzaklıktaki bir çöp konteynırının yanında bulunmuştu. Baltimore polisi, cinayete kurban gittiği tahmin edilen Annie soruşturmasında hala mesafe kat edebilmiş değil. Aradan geçen üç yıla rağmen, henüz bir sonuca varılamadı. Bu arada Baltimore Adli Tıp Kurumu'nun, kızın beyni ve kalbi dahil organlarının kaybolduğunu açıklaması da ailenin çektiği sıkıntılara yeni acılar ekledi.

Basın toplantısında gözyaşları içinde konuşan Mary Jane, önce kızının cesedinin bir çöp koytenırı yanında bulunduğunu, ardından adli tıpın "kızını organlarını çöpe attığını" belirterek, "çok çirkin" bir durumla karşı karşıya olduklarını dile getirdi.

Kızının ölümüyle ilgili olarak polisin başlangıçta intihar açıklaması yaptığını hatırlatan Jane, "Yetkililer, Annie'nin organlarının hangi binada, hangi ofiste, hangi rafta, hangi kap içinde bulunduğu bize söyleyemedi bile" şeklinde konuşarak tepkisini ortaya koydu.

Polisin birçok soruya cevap veremediğini belirten Jane, "Dolambaçlı cevaplar istemiyoruz. Bürokratik engellemeler istemiyoruz. Net sorulara, net cevaplar ve kapsamlı soruşturma istiyoruz" diye konuştu.
Jane, "Baltimore'lu yetkililer, birbirlerinin arkasına saklanmayı bıraksınlar. Saklandıkları masalarının altından çıkabilecekler mi? Komisyoner Bealefeld, Belediye Başkanı Rawlings-Blake, avukat Bernstein: maaş çeklerinizi kolayca aldığınız gibi aynı şekilde sorumluluk da üstlenebiliyor musunuz? Utanmanız yok mu?" ifadelerini kullandı.

McCann, yıllardır çektikleri acılara ve mali durumlarının da kötüleşmesine rağmen, "cinayetin" aydınlatılması için sonuna kadar kararlı bir şeklide mücadel edeceklerini söyledi.

McCann, adalete güvendiklerini belirterek, "Kızımızın ölümüne ilişkin kapsamlı bir soruşturma bekliyoruz. Bize destek verebilecek herkesin desteğine ulaşmaya çalışıyoruz. Bu hem Annie için, hem de Baltimore halkı için adaleti getirecek" dedi.