Karında şişlik ve ağrı şikayetiyle ilçedeki özel bir hastaneye giden 19 yaşındaki Piral'i muayene eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ali Ekber Şahin, genç kızın sağ yumurtalığında büyük bir kütle tespit etti.

Gerekli tetkikleri yaptıktan sonra vakit kaybetmeden hastayı ameliyata alan Dr. Şahin, hastanın yumurtalığından 14 kilo ağırlığında kist çıkardı.
Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kistin, genç yaş grubunda nadir rastlanan bir tümör olduğunu belirterek, yaptıkları tetkiklerde kütlenin genç kızın karın bölgesini doldurduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Hastanın yapılan ameliyattan sonra en ufak bir rahatsızlıkta doktora başvurması gerektiğini vurgulayan Şahin, hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Şahin, kitlenin patolojiye göndermek için laboratuvarda muhafaza edildiğini bildirerek, şöyle konuştu:

''Bu bir günde büyüyen kitle değil, uzun süre ihmal edilmiş. Kitle zamanında küçük cerrahi bir müdahaleyle daha kısa sürede alınabilirdi. Normal bir gebelikte bebeğin yaklaşık 3,5 kilo olduğunu düşünürsek, hastanın karnından bir bebek boyutunun 3 katı kadar kitle çıkardık. Yani genç kızdan çıkardığımız kitle 9 aylık gebelikten daha büyük.''

Hasta Gülşen Piral de iki yıldır aralıklarla karın ağrısı şikayeti çektiğine, ancak hastaneye gitmediğine değinerek, ''Ağrılarım artınca ve karnımda şişlik oluşunca kilo vermek için spor yapmaya başladım. Ağrılarım geçmeyince hastaneye başvurdum. Beni ameliyat ettiler ve kocaman bir kist çıkardılar'' dedi.

Ameliyattan önce 64 kilo olduğunu anlatan Piral, şu anda sağlığına kavuştuğunu ve 50 kiloya düştüğünü dile getirdi.