İZMİR'in Bornova İlçesi'nde 2 yıl önce, öz kızı 19 yaşındaki F.K.'ye, 12 yaşındayken tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan 44 yaşındaki M.K. 15 yıl hapis, genç kızla ilişkiye girip, başka erkeklere para karşılığı pazarlamakla suçlanan Y.B. da 7 yıl 1 ay hapis ve 2 bin 500 lira para cezasına çarptırıldı.

Annesi S.K.'nin 2002 yılında ölmesinin ardından, 3 kardeşi ve babası M.K. ile birlikte Çamdibi'nde yaşamını sürdüren F.K., 2007 yılında Bornova 8 Nolu Ana Çocuk Sağlığı Merkezi'ne tedavi amacıyla gittiğinde, yapılan muayenesinde 24- 25 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı. Sağlık Ocağı görevlileri durumu polise bildirdi. Çocuk polisi tarafından ifadesi alınan F.K., 12 yaşındayken babasının tecavüzüne uğradığını, ayrıca bugüne kadar babası dışında bir çok erkekle, para karşılığı zorla cinsel ilişkiye girdiğini söyledi. Bunun üzerine baba M.K. ile genç kızı erkeklere para karşılığı pazarladığı öne sürülen Y.B. ve kızla ilişkiye girenlerden A.H.S., B.B., M.S. ve G.B. gözaltına alınıp tutuklandı. Baba M.K., dışındakiler bir yıl kadar tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.


"YARDIM İSTEDİĞİM KİŞİLER DE TECAVÜZ ETTİ"
İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde baba M.K. ve diğer 5 sanık hakkında "Çocukların Cinsel istismarı, fuhuş yaptırma" suçlarından 15 ile 35 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Daha önceki duruşmalarda ifade veren F.K. şunları anlattı: “Annem ölünce üç kardeşim ve babamla birlikte yaşamaya başladık. Babam ilk kez 12 yaşında bana tecavüz etti. Beni banyoda ve giyinirken sürekli taciz ediyordu. Beni yatak odasına götürüp, yere yatırdı, ardından zorla ırzımla geçti. Bu tecavüzler 5 yıl kadar sürdü. Bu olaylar benim psikolojimi bozdu. Annemin daha önce birlikte yaşadığı A.H.S.'nin yanına gidip yardım istedim ama, o da beni otele götürüp tecavüz etti. Daha sonra annemin zaman zaman ilişkide bulunduğu Y.B.'nin işlettiği çay ocağına gittim. Kendisine başımdan geçen olayları anlatıp yardım etmesini söyledim. Beni temiz birisiyle evlendireceğini belirtip, çay ocağının arkasına götürüp cinsel ilişkiye girdi. Y.B. daha sonra beni evlendireceğini söylediği lokantacılık yapan B.B.'nin G.B. ve M.S. ile birlikte kaldıkları eve götürdü. Onlar da bana tecavüz etti. Y.B., beni 30 ile 50 lira arasında para karşılığı erkeklere pazarlamaya başladı. Bu olaylar yüzünden psikolojim bozuldu. Benim hayatımı karartanların hepsinden şikayetçiyim.” BABA: KIZIM İFTİRA ATIYOR Baba M.K., ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. M.K., “Eşim başka erkeklerle ilişkiye girdiği için ayrıldık. Kendisi öldükten sonra çocuklar benimle kalmaya başladı. Kızım F.K. geceleri eve geç geliyordu. Bu konuda kendisini sık sık uyardım. Bir kere hafifçe dövdüm. Kızım bana iftira atıyor” dedi.

Y.B. de, “2007 yılı Mart ayında kendisi ile tanıştım. Para ile ilişkiye girdiğini öğrendim. Üç kez kendi rızasıyla para karşılığı birlikte oldum. Daha sonra B.B. ile görüşüp birlikte işyerine gittik. F.K., burada B.B. ile para karşılığı birlikte oldu. Parayı da kendisi aldı” sözleriyle kendini savundu.


"RUH SAĞLIĞI BOZULMUŞ" RAPORU
Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmezken, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı tarafından düzenlenen ve genç kızın bu olaydan dolayı ruh ve beden sağlığınının bozulduğunu gösteren rapor da dosyaya konuldu.

Son duruşmaya tutuklu yargılanan baba M.K. ile diğer sanıkların avukatları katıldı. Yargılama sonunda mahkeme kızıyla zorla ilişkiye giren baba M.K.'yı 15 yıl hapis, genç kızı para karşılığı erkeklere pazarlayan Y.B.'yi 7 yıl 1 ay hapis ve 2 bin 500 lira para cezasına çarptırdı. Diğer 4sanığa ise ceza vermeyip davayı bitirdi.

Ceza alan sanıkların avukatları kararı temyiz edeceklerini söyledi. DHA