5 Eylülde tatil için gittiği Silifke ilçesinin Atakent beldesinde, babası ile bindiği jet skinin kıyıda demirlenmiş bir yata çarpması sonucu ağır yaralı olarak Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan Aslı Tarım'ın beyin ölümü gerçekleşti.

ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Aslı Tarım'ın organları ailesinin isteğiyle bağışlandı.

Tarım'ın böbrekleri, MEÜ Tıp Fakültesi Böbrek Nakli Ünitesinde organ bekleyen hastalara uymadığı için biri Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, diğeri ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde kayıtlı olarak böbrek nakli bekleyen hastalara nakledilmek üzere bu kentlere gönderildi. Genç kızın karaciğeri ise Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaciğer Nakli Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Haluk Demiryürek tarafından organ bekleyen bir hastaya nakledilmek üzere Adana'ya götürüldü. Genç kızın kalbinin ise dün gece İstanbul'a gönderildiği bildirildi.

OLAY ŞÖYLE MEYDANA GELDİ

Eczacı Mehmet Tarım (57), günübirlik tatil için 5 Eylülde eşi Selma ve kızı Aslı ile Silifke ilçesinin Atakent beldesine geldi. Burada baba Tarım'ın kiralayarak kızıyla gezintiye çıktığı jet ski, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolünü kaybetmesi sonucu kıyıda demirli bir yata çarptı.

Çarpma sonucu ağır yaralı olarak MEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan baba Mehmet Tarım hayatını kaybetti. Kazada yaralanan Aslı Tarım ise yaralı olarak getirildiği hastanede 5 Eylülden beri yaşam mücadelesi veriyordu. SABAH