Resmi Gazete"nin bugünkü sayısında yayımlanan vakıf ilanına göre, vakfın adı “Genç Hayat Vakfı” olarak tescil edildi. Vakfın kurucuları arasında Hasan Cüneyt Zapsu"nun ağabeyi Geylan Abdülaziz Zapsu, eşi Beyza Zapsu da bulunuyor.

Kurucular arasında ayrıca Mehmet Nihat Böytüzün, Hepşen Mehmet Cansun, Aykut Ferah, Hulki Murat Tandoğan ve Anıl Köksal da yeralıyor. İstanbul"da kurulan vakfın amacı ise şöyle belirlendi:
“Vakıf, 11-18 yaş arası çocuk ve gençlerin gelişimsel süreçlerini destekleyerek onların akılcı, sağduyulu, özgüvenli, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen barışçı, kendisine ait değerleri olan eleştirel düşünme becerisine sahip, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen insan haklarına saygılı, ülkemize ve insanlığa katkılar yapacak öncü bireyler olarak yetişmelerini hedeflemek, bu sayede demokrasi ve insan hakları kavramının benimsendiği hoşgörülü ve iletişim kültürünün hakim olduğu bir toplumsal dönüşümü amaçlamaktadır.”

Vakfın malvarlığı ise, İstanbul Silivri"de Celaliye Köyündeki bir gayrimenkul ile Zapsu ailesinin sahip olduğu Azizler Holding A.Ş bünyesindeki 1.777.500 adet hisse ve 120.000 YTL'den oluştu.

(ANKA)