AKSARAY 1"inci Amatör Küme"nin 2009- 2010 sezonu şampiyonu Karadenizspor"un gol kralı oyuncusu 18 yaşındaki Ramazan Güneş, takım arkadaşları ile serinlemek için girdiği Mamasın Barajı"nde boğuldu. Genç golcünün, Trabzonsporla transfer görüşmesi yaptığı belirtildi.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında Mamasın Barajı"nda meydana geldi. Şampiyon Karadenizspor"da attığı 28 golle Aksaray 1"inci Amatör Küme"nin gol kralı olan Ramazan Güneş, babasına ait kasap dükkanından et aldıktan sonra ağabeyi Mustafa Güneş, takım arkadaşları Anıl Atmaca, Faruk Kılıç, Cesur Erdem ve mahalleden 4 arkadaşını da yanına alarak Mamasın Barajı"na pikniğe gitti. Piknikte eğlenen Ramazan Güneş ve arkadaşları daha sonra serinlemek için baraj gölüne girdi. Kısa bir süre barajın kenarında yüzen Güneş, ardından üç arkadaşı ile birlikte bulunduğu noktadan barajın karşına geçmek için yüzmeye başladı. İddiaya göre, Güneş ve 3 arkadaşı kıyıya 50 metre kala yoruldu. 3 arkadaşı diğer arkadaşlarının yardımı ile kıyıya ulaşırken, Ramazan Güneş suda kayboldu.

Durum hemen Aksaray Sivil Savunma Müdürlüğü"ne bildirdi. Olay yerine gelen 5 dalgıç, yaklaşık 3 saat süren arama kurtarma çalışmasının ardından Güneş"in cesedine ulaştı. Dalgıçlar tarafından sudan çıkartılan genç futbolcunun cesedi otopsi için Aksaray Devlet Hastanesi Morgu"na kaldırıldı. Ağabeyi Mustafa Güneş ve takım arkadaşları ise sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

DHA