İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi Pakize Ecem Kokmaz'ın (22) futbolcu olarak Kadınlar Ligi'nde oynadığı, geçtiğimiz ocak ayında Konak Belediyesi bayan futbol takımından Yalıspor'a transfer olduğu öğrenildi.
 
Kazada, DEÜ Denizcilik Fakültesi Gemi Güverte Bölümü öğrencisi Alper Pekgürler de hayatını kaybetmişti.
Kaza sonrası olayla ilgili soruşturmayı yürüten Seferihisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaza yapan 35 S 01226 plakalı otobüsün şoförünün Ersan K. (28) olduğunu tespit etti. Kazayı hafif yaralarla atlatan sürücünün gözaltına alındığı öğrenildi.
 
Otobüste ağırlıklı olarak BESYO öğrencilerinin bulunduğu ayrıca DEÜ personeli ve aileleri, diğer bölümlerden öğrencilerin de şenliklere katıldığı belirtildi.
 
Otobüste yer alanların, DEÜ'nün Ürkmez'deki kampında düzenlenen bahar şenlikleri kapanışı ve Rektörlük Kupası Ödül Töreni etkinliğinden döndükleri öğrenildi.
 
Doğanbey-Seferihisar karayolu Ömür beldesi mevkisinde 35 S 01226 plakalı otobüs şarampole yuvarlanmış, bu sırada otobüsün camından fırlayarak altında kalan 2 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.
DEÜ Hastanesi yetkilileri, kazada 1'i ağır toplam 51 kişinin yaralandığını, yaralıların, Seferihisar ve İzmir'deki hastanelerde tedavi altına alındıklarını belirtmişti.