Proje kapsamında; eğitim programına Diyarbakır, Gaziantep ve Kilis illerinden katılan 15-24 yaş arası toplam 25 genç çiftçi sertifikalarını törenle aldı. Söke Tarımsal Yayın ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, Tarımsal Yayın Dairesi Başkanı Habip Çerde, Söke İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Didim İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, Söke İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, AK Parti İlçe Başkanı Ali Mürteza Güzelyağdöken, Söke Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran, Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile davetliler katıldı.
Genç çiftçilere tarımsal faaliyetlerin yanı sıra örtü altı yetiştiriciliği, çayır-mera, organik tarım ve bilgisayar eğitiminin de verildiği projenin finalinde gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Söke Tarımsal Yayın ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi Müdürü Nizamettin Opanoğlu; genç çiftçilerin gidecekleri yerlerde birer önder olacaklarını söyledi. Birçoğunun çiftçi çocukları olduğunu ve eğitimlerde öğrendiklerini uygulayacak alanları rahatlıkla bulacaklarını ifade eden Opanoğlu; merkezlerindeki eğitim sürecinin oldukça faydalı geçtiğine inandığını dile getirdi.
Vali Mustafa Malay konuşmasında bilinçli tarımın önemine değinerek; Eğitimlere katılan tüm genç çiftçileri kutladı. Törende Genç çiftçilerin grup başkanı olan Diyarbakırlı Mehmet Cafri de bir konuşma yaparak; eğitimlerin kendileri açısından çok verimli geçtiğini söyledi. Birçok yenilik ile proje kapsamında eğitimlerde tanıştıklarını ifade eden genç çiftçi Cafri; kendilerine bu imkanı sağlayan Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı"na ve Söke Tarımsal Yayın ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi'ne teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların sonrasında sertifika törenine geçildi. Protokol tarafından genç çiftçilere sertifikaları verildi.