Türkiye Kulüpler Arası Boks Şampiyonasında Nazilli Belediyespor Boks takımından katılan 6 sporcunun 2"si madalya alırken gelecek için ümit verdiler. Nazilli"ye büyük gurur yaşatan genç sporcular Başkan Alıcık"ı makamında ziyaret ettiler.
Ziyarette konuşan Nazilli Belediyespor Boks Antrenörü İbrahim Gürsoy, “Bu bir başlangıç. İleride daha da büyük başarılar gelecektir. Sporcularımız 8 aylık çalışmayla bu başarıyı elde etmiştir. İnşallah ilerideki maçlarda daha büyük hedeflerimiz olacaktır. Gençlerimizin şansızlığı ise yarı finalde karşılarına çıkan 2 sporcunun Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları bulunan tecrübeli sporcular olmasıydı. Ama sporcularımız çok çalışarak önümüzdeki turnuvalarda büyük başarılara imza atacaktır” dedi.
Türkiye Boks Federasyonu İl Temsilcisi Aziz Kılıç da, şampiyonada gerçekten boksörlerin çok iyi bir performans gösterdiklerini belirterek, “Türkiye de çok büyük kulüpler var Fenerbahçe, Beşiktaş, Ankara, Kocaeli gibi kulüpler arasında madalya almak "Aslanın ağzından ekmek almaya benzer" bu şampiyonaya Türkiye genelinde 20 kulüp katıldı. Katılan kulüpler arasında 6. olduk. Nazilli Belediyespor boksörleri 8 ay gibi bir sürede bu seviyeye çıktı gerçekten yetenekliler ve ileride daha da başarılı olacağına inanıyorum. Önümüzdeki sene yapılacak olan Ferdi Türkiye Şampiyonasını Nazilli"de yapmak istiyoruz. İnşallah bu ilçemizde yaparak Boks sporunun önemini ve başarımızı tüm Nazilli halkına gösterme şansı buluruz” diye konuştu.
Başkan Alıcık ise, kendisinin Türkiye Boks Federasyonu Dış İlişkiler Komisyon Üyesi olduğunu anımsatarak, şunları söyledi: “Nazilli spor dallarının tamamında başarılı bir grafik çiziyor bu konuda çok mutluyum. Nazilli"mizin dışarıda tanıtılması için çaba sarf eden ve bize bu gururu yaşatan gençlerimizi kutluyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde bayrağı göndere çektirip Nazilli ismini herkese duyuracaklarına inanıyorum. Çocuklarımız 8 aylık çalışmaları ile bu seviyeye gelmeleri bizleri gururlandırıyor. Önümüzdeki maçlarda bu sporcularımızın Türkiye şampiyonlukları kazanacaklarına ve hatta Dünya şampiyonluğu kazanacaklarına inanıyorum”
Başkan Alıcık daha sonra kulüpler bazında 51 kiloda Türkiye 3.sü Adil Seçmen(20) ve 54 kiloda Türkiye 3.sü Fatih Öztürk'e (20) birer altın hediye etti. Antrenör İbrahim Gürsoy"a ise Boks sporuna yaptığı hizmetlerden dolayı plaket verdi. Aydın Boks Temsilcisi Aziz Kılıç ise Başkan Alıcık"a boks eldiveni şeklinde anahtarlık hediye etti.